Slovakya'da arkeoglar Osmanlı dönemi namaz taşı buldular

Slovakya'da arkeoglar Osmanlı dönemi namaz taşı buldular

Fiľakovo kalesinde yapılan arkeoloji kazısında Osmanlı dönemine ait tarihi eserler bulundu. Seramik parçaları, gümüş sikker ve bıçakların yanı sıra kalıntılar arasında bir de mühür taşı ve secde taşı da denilen namaz taşı var.

Slovakya Haber Ajansı'nın (TASR) haberine göre, bir dönem Osmanlı İmparatorluğu'nun hükmetttiği Fiľakovo kenti kalesinde yapılan kazı çalışmalarında, 16. ve 17. yüzyıla ait çeşitli tarihi eserler ortaya çıktı.

Kale Müzesi Müdürü Viktoria Tittonova, düzenlediği basın toplantısında, kalenin dört bölgesinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarında çeşitli seramik parçaları, gümüş paralar ve bıçakların gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.

Kazı esnasında Osmanlı dönemine ait bazı eserlerin de bulunduğuna dikkati çeken Tittonova, ''Kazı çalışmalarında bulunan en ilginç kalıntı ise Şii mezhebine ait kilden yapılmış olan ve namaz kılarken alınlarına koydukları namaz taşı (mühür taşı / secde taşı). Bu eser Fiľakovo'nun 16. ve 17. yüzyıllarda Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olduğu döneme ait.'' diye konuştu.

Mehmet Yılmaz- AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar