Slovakya'da Bronz Çağına tarihlenen hançer bulundu

Slovakya'da Bronz Çağına tarihlenen hançer bulundu

Yaklaşık 3500 yıllık olduğu tahmin edilen hançer bulunduğu bölgede şu ana bulunan en eski tarihi eser oldu.

Slovakya'nın Banská Bystrica bölgesindeki Hriňová kasabasındaki Slanec deresinin kıyısında bir vatandaş tarafından yaklaşık M.Ö. 2600 ile M.Ö. 2200 arasında imal edildiği tahmin edilen bir Tunç Çağı hançeri bulundu

İyi korunmuş olarak bulunan bronz hançer, Banská Bystrica'daki Bölge Anıt Kuruluna teslim edildi.

Slovakya Cumhuriyeti'nin resmi habr ajansı TASR'ın verdiği bilgilere göre, hançer bölgede bulunan en eski tarihli arkeolojik buluntu oldu.  Bölgede şimdiye kadar bulunan en eski tarihi eserler birinci yüzyıla tarihlenen  Roma sikkeleriydi.

Hriňová Müze müdürü Michal Machava, “Kasabamızın çevresindeki en eski bulgu budur ve bölgenin tarihine dair önemli yeni bilgiler ortaya çıkarabilir” dedi.

Nitra'daki Slovak Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü Zvolen bölümünden Arkeolog Ján Beljak, hançerin uniq olduğunu belirterek, "Bölgede daha önce bu döneme ait hiçbir şey bulunmamıştı. Civarda arkeolojik yüzey araştırması yağacağız. Bir Tunç Çağı yerleşimini keşfetmeyi ümit ediyoruz" dedi.

Hançer hakkında Slovakyalı arkeologların yapacağı ayrıntılı araştırmalardan sonra daha spesifik bilgiler verilmesi bekleniyor.


Benzer Haberler & Reklamlar