Sinop Kalesinin yanı başında inşaatlar yükseliyor yetkililer seyrediyor

Sinop Kalesinin yanı başında inşaatlar yükseliyor yetkililer seyrediyor

Sinop’un yaklaşık 2.800 yıllık tarihi kalesinin batı surlarının dibinde sayılabilecek alanda yükselen belediyeden ruhsatlı apartman inşaatı duyarlı vatandaşları rahatsız ediyor. Resmi makamlar Sinop'un tarihi silüetini bozan yapılara gösterilen tepkilere karşı sessiz kalıyor.

Nevşehir’in Göreme beldesinde, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarının bitişiğine yapılan otel inşaatından sonra, şimdi de Sinop’un tarihi kalesinin dibine apartman inşa ediliyor.

Sinop Kumkapı mevki kalede 2018 yılında başlayan ve neredeyse bitmek üzere olan apartman inşaatı tepkilere neden oldu.

Arkeofili.com sitesinde yer alan bilgilere göre; ismini vermek istemeyen bir arkeolog, halkın bu inşaata çok tepkili olduğunu ancak seslerini duyuramadıklarını söylüyor. İnşaatın belediye izni ile başladığını belirten arkeolog, Sinop’un vitrinine yapılan bu inşaatın büyük bir görüntü kirliliği yarattığına dikkat çekiyor ve ekliyor: "“Birçok kişi Cimer’e başvuru yaptı burası için. Burası kale koruma alanının tam dışında kalıyor. Altında anıt tescilli seramik fırını çıktı. Üstüne mimari projeyle bu binayı yaptı. Bu inşaata 2018’de başladılar ve hızlıca bitirdiler.Oluşan bu kirlilikten dolayı turla gelen yerli ve yabancı turistler ve özellikle Sinopa daha önce uğramış insanlar, ilin vitrini olan bu görüntü için çok tepkili.

Peribacaları yanında yükselen otel inşaatıyla ilgili basına yansıyan haberlerin ardından gelen tepkiler üzerine önce inşaat durdurulmuş, daha sonra yıkımı gerçekleştirilmişti.

Bu haberin hemen ardından gündeme gelen Beykoz'da arkeolojik sit alanında inşa edilen kaçak kafeteryaya dair haberlere de yetkililer sessiz kalmayı tercih etmişti.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar