Side arkeoloji kazılarının belgeseli çekiliyor

Side arkeoloji kazılarının belgeseli çekiliyor

Geçmişin İzinde adıyla çekilen belgesel Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti'nde gerçekleştirilen kazıları konu ediniyor.

Belgeselde, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Feriştah Alanyalı ve Prof. Dr. Hüseyin Alanyalı tarafından yürütülen kazı hakkında bilgiler veriliyor. Kazı alanında yapılan çekimlerde Prof. Dr. Feriştah Alanyalı ve Prof. Dr. Hüseyin Alanyalı, bu yılki kazı programında yapılacak çalışmaları anlattı.

Belgeselin amacının kazı yapılan yerlerde yaşamı aktarmak olduğunu söyleyen gazeteci Nuray Karadeniz, "Bu belgeseli 3 yıldır yapıyoruz. Arkeolojik kazı alanlarında çalışıyoruz. Bizler arkeolojik alanın sadece tarihini ya da görüntüsünü, antik kentin önemini anlatmakla kalmıyoruz. O antik kentte yaşanan bir hayat var, arkeologların hayatı. Arkeologlar güne nasıl başlar, sabah kaçta uyanır, molalarda ne yaparlar, bir eser bulduklarında verdikleri tepki nedir? Buluntular ne yapılır gibi tüm kazı detaylarını bu belgeselde anlatıyoruz" dedi.

Hazırladıkları belgeselin 2 yıldır özel bir televizyon kanalında yayınlandığını vurgulayan Nuray Karadeniz, "Bu sene de ekim itibariyle yayınlanmasını planlıyoruz. Bu sene özellikle Antalya bölgesindeki kazılarda çalışmalara başladık. Patara, Arycanda, Saint Nikola Kilisesi, Perge, Side ve Aspendos gibi arkeolojik kazı alanlarında çekimler yapacağız. Amacımız, arkeolojik alanın önemini vurgularken, orada yaşanan kazı ekiplerinin hayatına da bir nebze olsun girmek" diye konuştu.

DHA


Benzer Haberler & Reklamlar