Sardes antik kentine gönüllü tanıtım elçileri

Sardes antik kentine gönüllü tanıtım elçileri

Manisa Salihli'de 20 ortaokul öğrencisi Sardes antik şehrinin gönüllü rehberi oldu.

MANİSA: Salihli ilçesinde eğitim gören 20 ortaokul öğrencisi, "Şehrim, Benim Evim" Projesi kapsamında Sardes antik kentinde gönüllü rehber olarak hizmet vermeye başladı.

Sart Mahmut Ortaokulu Müdürü Hasan Kaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş önderliğinde başlatılan "DynEd Projesi"yle İngilizcelerini geliştiren öğrencilerin yerli ve yabancı turistlere rehberlik konusunda yardımcı olduğunu söyledi.

Kaba, Sart Mahallesi'nde yaşayan öğrencilerin bir çoğunun daha önce Sardes uygarlığı hakkında gerekli bilgilere ulaşamadığını hatta ören yerlerini bile gezip görmediğini dile getirerek, çocukların yaşadıkları kentin tarihini ve doğal güzelliklerini yeteri kadar bilmediklerini ifade etti.

Kaba, "Bu nedenle Manisa Valimizin 'Şehrim, Benim Evim' Projesi ile öncelikle öğrencilerimiz, bu uygarlık hakkında gerekli bilgilere sahip oldu. Daha sonra DynEd Projesi kapsamında İngilizcelerini pekiştirdiler ve tam anlamıyla gönüllü tanıtım elçileri, rehber oldular. Kısa bir süre içerisinde Manisa’nın ilçelerinden gelen 12 farklı okul ile çok sayıda turist kafilesine gönüllü olarak rehberlik hizmeti sundular." dedi.

Sardes'in Lidya Krallığına başkentlik yaptığını belirten İngilizce Öğretmeni Aylin Gezdir, öğrencilerin yabancı dillerinin gelişimi hem de kenti tanımaları için projeyi uygulamaya başladıklarının altını çizdi.

Oğulcan Namver isimli öğrenci ise, daha önce Sardes hakkında bilgi sahibi olmadığına dikkat çekerek "Bu proje sayesinde Sardes'i yakından tanıma imkanı buldum. Proje sayesinde de İngilizcem çok ilerledi ve Sardes’e gelen özellikle, yabancı turistlere rehberlik yapabiliyorum." dedi.


AA Emre Saçlı 


Benzer Haberler & Reklamlar