Santa Antik Kenti'nde kazı yapan 4 defineci yakalandı

Santa Antik Kenti'nde kazı yapan 4 defineci yakalandı

Gümüşhane'deki antik kent yakınında bulunan köprü ayağında kaçak kazı yapan 4 kişi jandarma ekiplerince yakalandı. Köprünün bazı taşlarını söktüğü ve ayağına çukur kazdığı tespit edilen 4 definecinin ortadan kaybolan Kınalı Kemer Köprü'de de kaçak kazı yaptıkları iddia edildi.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırları içinde bulunan Santa Antik Kenti'nde bazı kişilerce tarihi bir köprünün ayağının kazıldığını gören vatandaşlar durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Trabzon istikametine giden şüphelilerin içerisinde bulunduğu aracın plakasını tespit ederek aracı Trabzon'un Arsin ilçesinde durdurdu.

JENARATÖR VE KAZI ALETLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Şüpheliler A.B, B.K, S.K. ve İ.T'yi gözaltına alan ekipler, araçta, obje, çekiç, bir metre uzunluğunda inşaatlarda kullanılan ucu kıvrımlı demir ve 40 santimetre uzunluğunda murç ele geçirdi.

KÖPRÜNÜN BAZI TAŞLARI SÖKÜLMÜŞ VE AYAĞINA ÇUKUR KAZILMIŞ

Kazı yapılan alanda inceleme yapan jandarma ekipleri, köprü ayağının bir metre derinliğinde ve eninde kazılmış olduğunu tespit ederek kazılan yere yakın noktadaki ormanlık alanda tespit edilen bir jeneratöre de el koydu. , Jandarme ekipleri köprünün bazı taşlarınınsökülerek çıkarıldığını ve köprüde hasar oluşturulduğunu tespit etti.

KAYBOLAN TARİHİ KÖPRÜDE DE KAÇAK KAZI YAPTIKLARI İDDİA EDİLDİ

Öte yandan yakalanan definecilerin, Gümüşhane'nin Arslanca köyü Balahor Deresi üzerindeyken, ortadan kaybolan ve sırrı henüz çözülemeyen 300 yıllık tarihi Kınalı Kemer Köprü'de de kaçak kazı yaptıkları iddia edildi.  Sanıkların Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu sürdürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AA ve DHA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar