Şanlıurfa'da arkeolojik çalışmalar değerlendirildi

Şanlıurfa'da arkeolojik çalışmalar değerlendirildi

Şanlıurfa'daki arkeolojik kazılar, Harran Üniversitesi (HRÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen panelde ele alındı.

ŞANLIURFA: Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele, Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, Müze Müdürü Celal Uludağ, Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban ve öğrenciler katıldı.

Panelde konuşan Taşaltın, Şanlıurfa'daki tarihi alanların önemine dikkat çekerek, "Buraların iyi tanıtılması lazım, İngiltere'de tarihi geçmişi olduğuna inanılan 3-5 taş parçasını yılda iki milyon insan ziyaret ediyor. Neden dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan kazıların bulunduğu Şanlıurfa'ya 20 milyon ziyaretçi gelmesin." dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akan da kentin tarihi alanlar bakımından zengin olduğunu hatırlatarak, bu tür etkinliklerin gerekli olduğunu kaydetti.

Programda daha sonra Şanlıurfa Müze Müdürü Celal Uludağ, tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Albayrak, Soğmatar Antik Kentindeki kazı çalışmaları, Prof. Dr. Mehmet Önal ise Harran Ören Yerindeki kazı alanı ile ilgili sunum yaptı.

AA Halil Fidan


Benzer Haberler & Reklamlar