Müslüm Çoban Haberleri

Şanlıurfa Kent Müzesi Urfa tarihine yolculuk ettiriyor

Şanlıurfa Kent Müzesi Urfa tarihine yolculuk ettiriyor

Şanlıurfa'da, 5 yıl önce açılan Kent Müzesini ziyaret edenler, 2 bin metrekare alana sahip müzede tarım ve hayvancılığın gelişimini temsil eden balmumu heykeller ve tarihi mekanların maketleri ile Urfa tarihine tanıklık ediyorlar.

TÜRSAB da bu yıl Göbeklitepeye özel önem verecek

TÜRSAB da bu yıl Göbeklitepe'ye özel önem verecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir, seyahat acentelerinin, özellikle kültür turizmine yönelik çalışan firmaların Göbeklitepe'yi 'olmazsa olmaz' listeleri arasına eklediğini söyledi.

2019 Göbeklitepe Yılı ilan edildi

2019 Göbeklitepe Yılı ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edildiğini açıkladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Göbeklitepe Yılı ilanının Şanlıurfa turizmine yapılabilecek en büyük katkı olduğunu…

Kavurucu sıcaklara rağmen Göbeklitepeye ilgi azalmadı

Kavurucu sıcaklara rağmen Göbeklitepe'ye ilgi azalmadı

Sıcak hava nedeniyle bölge illerinde yaz aylarında turist sayısının düştüğünü hatırlatan Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Göbeklitepe'nin yaz ortasında listeye dahil edilmesiyle yerli ve yabancı turistlerin bölgeye akın ettiğini…

Şanlıurfada Müze sayısı 13e çıktı

Şanlıurfa'da Müze sayısı 13'e çıktı

Kültür ve inanç turizmi kapsamında her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Şanlıurfa, arkeolojiden mozaiğe, mutfaktan müziğe kadar ardı ardına açılan müzelerle de adından söz ettiriyor.

Göbeklitepede beton skandalı iddiası tuhaf şekilde reddedildi

Göbeklitepe'de 'beton' skandalı iddiası tuhaf şekilde reddedildi

Göbeklitepe'deki tarihi tapınakların ziyaretçilerce daha rahat gezilmesi için beton döküldüğü iddiası, resmi makamlarca kesin dille yalanlanıyor ama açıklamalar beton olmasa da başka tür bir harç döküldüğünü ve bu iş için iş makineleri kullanıldığını…

Amazon kadınlarıyla bezeli Haleplibahçe mozaikleri

Amazon kadınlarıyla bezeli Haleplibahçe mozaikleri

Şanlıurfa'da bir projenin temel kazıları sırasında bulunan, Roma dönemine ait sarayın tabanına işlenen Savaşçı Amazon Kraliçeleri mozaiklerinin bulunduğu Haleplibahçe Mozaik Müzesi, ziyaretçilerine farklı bir atmosfer yaşatıyor.

Şanlıurfa müzesinde insanlık tarihine yolculuk

Şanlıurfa müzesinde insanlık tarihine yolculuk

Kültür ve inanç turizminin önemli kentlerinden Şanlıurfa gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği müze kompleksi, açıldığı günden beri 300 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.