Şanlıurfa Müzesinden kaybolan tarihi eserler için soruşturma başlatıldı

Şanlıurfa Müzesinden kaybolan tarihi eserler için soruşturma başlatıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa Müzesinden kaybolduğu anlaşılan iki tarihi eser için soruşturma başlatıldığını söyledi.

NTV'ye konuk olan ve gündemdeki sorunları değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş;  Şanlıurfa Müzesi'nde kaybolan tarihi eserlere ilişkin soruya "Soruşturma başlatıldı, üstüne gidilecek" cevabını verdi.

Şanlıurfa Müze Müdürlüğü denetiminde bulunan 10.000 yıllık Neolitik döneme ait taş damga mühür ile 6000 yıllık İlk Tunç Çağı dönemine ait hayvan figürünün kaybolduğu ortaya çıkmış,  2 eserin kaybolduğu, müzedeki sayım ve devir teslimi sırasında tespit edilmişti.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, kaybolan eserlerle ilgili yaptığı açıklamada, müze içerisindeki başka bir kutuda olabileceğini belirterek, "Biz kendimiz bakanlığın duyuru kısmında yayınladık. Böyle iki tane eserimiz yok ama yok derken çalınma da değil. Çok ünik eserler var, onlar orada, bunlar neredeyse etütlük nitelikte, orada değiller. Büyük ihtimalle taşınma esnasında farklı kutulara giren, dönemin dışında bulabileceğimiz eserler. Eserler ünik değil, önce onu söyleyeyim. Etütlük eser. Onlar gibi yüzlerce eserimiz var. Sayım sonucunda çıkabilir. Yarın öbür gün çıkabilir, sayımlar devam ediyor çünkü. Bu işlemler rutin işlemlerdir. Tarihi eserlerin çalınmadığını, farklı kutulara girebildiğini, yer değiştirebildiğini, daha sonraki sayımlarda ortaya çıkabildiğini geçmiş dönemlerde gördük. Biz mevzuat uyarınca bakanlığa bilgi verdik” demişti.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar