Şanlıurfa Müze Kompleksi'nin önünden Göbeklitepe arkeolojik alanına yapılacak otobüs seferleri, 1 Haziran'da başlayacak. Bilet ücretleri tam 5, öğretmen 4 ve öğrenci 3 lira olarak belirlendi.
Göbeklitepe'nin imitasyonlarının bulunduğu Şanlıurfa Müze Kompleksinden, tarihi örenyerine otobüs seferleri başlatılacak.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Göbeklitepe'ye gitmek isteyen yerli ve yabancı turistler için daha önce kent merkezindeki Abide Parkı önünden kalkan 100 numaralı otobüsün, günde 3 sefer hizmet verdiği hatırlatıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesinin ardından artan ilgi dolayısıyla örenyerine ulaşımı kolaylaştırmak için seferlerin güzergahında değişikliğe gidildiği belirtilen açıklamada, seferlerin Göbeklitepe'nin devasa imitasyonlarının bulunduğu, Türkiye'nin "en büyük müzesi" unvanına sahip Şanlıurfa Müze Kompleksi'nden tarihi örenyerine direkt yapılacağı bildirildi.
Bu sayede kente gelen ziyaretçiler imitasyonlarını görüp detaylı bilgi edindikleri örenyerini çıplak gözle görme imkanı da bulacak.
Yeni güzergahtaki seferler, 1 Haziran'da başlayacak.
Bilet ücretleri tam 5, öğretmen 4 ve öğrenci 3 lira olarak belirlendi.


Bir torba kemik adli tıpçıları şaşkına çevirdi, kemiklerin sırrını arkeologlar çözdü
Mağara duvarlarının DNA'ları binlerce yıl korunabildiği anlaşıldı
İstanbul'un Tarihi Ağaçları Dijital Pasaportla Korunacak: Risklere Karşı MR'lı Önlem
Gökhöyük'te 5 bin yıl önce Yaşam Ağacı motifli dev küp neden ters bırakıldı?