Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde restorasyon

Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde restorasyon

Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansınca desteklenen "Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi" ile "Prusias ad Hypium Antik Kenti"nin güzellikleri gün yüzene çıkarılacak.

DÜZCE: Düzce Kültür Merkezinde düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Batı Karadeniz'in Efesi" olarak adlandırılan "Prusias ad Hypium Antik Kenti"nin bölge için büyük önem arz ettiğini belirtti.   Antik kentin yer aldığı Konuralp Mahallesi'nin tarihi ve turistik özelliğe sahip olduğunu vurgulayan Keleş, "Konuralp yerleşkesinin Antik Çağ, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait günümüzdeki kültürel mirasının görünür hale getirilmesiyle bölgedeki tarihi ve kültürel mirasın korunmasını amaçlıyoruz. Birinci derecede sit alanı olan Konuralp tarihi kent meydanı ve meydanın tarihi, kültürel dokusunu ön plana çıkaran yapıların restore edilip turistik bir işlev kazandırılarak canlandırılmasını hedefliyoruz." dedi.   Konuşmanın ardından proje kapsamında açılan restorasyon kurslarına katılanlara sertifikaları takdim edildi.
Toplantıya, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ve öteki ilgililer katıldı.

AA Ömer Faruk Cebeci

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar