Prof. Dr. Rainer Czichon: Arkeoloji zevkli bir meslek

Prof. Dr. Rainer Czichon: Arkeoloji zevkli bir meslek

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde, Müzelerin Kıymetlisi Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi açıldı. Etkinliğe katılan Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rainer Czichon, "Arkeolog olmak, kültürel mirasımızı en iyi şekilde korumak demek" dedi.

2019 Yılı Uluslararası Müzeler Haftası kapsamında Uşak Müzesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kültürel Merkezler Olarak Müzeler: Geleneğin Geleceği" konulu programda "Müzelerin Kıymetlisi Kutsal Emanetler" fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi

Açılışa Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Ulubey Kaymakamı Onur Özaydın, Jandarma Albay Yalçın Baysal, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, Kültür Turizm Müdür Vekili Şerif Söyler ve Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rainer Czichon katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Kültür Turizm Müdür Vekili Şerif Söyler, "Geleceğe ufacıkta olsa geçmişi taşımış kim varsa minnet duyuyorum. Farklı çağlarda ve farklı yerlerde yaşamış insanların miraslarının aynı anda görebildiği tek yerlerdir müzeler. Kültürel Merkezler olarak Müzeler ve geleneğin geleceği konulu Müze Haftası ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü gelecektede geçmişi koruyan tek yer müzeler olacaktır." dedi.

Arkeolojinin tanımını yapan Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rainer Czichon, "Arkeoloji demek geçmiş uygarlıklarda yaşayan insanların yaşam tarzlarını incelemektir. Arkeolog olmak, kültürel mirasımızı en iyi şekilde korumak demek." dedi ve Arkeolojinin zevkli bir meslek olduğunu ifade etti.

Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, "Uşak tarih boyunca bir çok medeniyetin doğup, büyüdüğü, geliştiği bir şehrimizdir. Böyle şehirler, medeniyetlerden kalan bir çok eseri, değeri günümüze taşıyabilmiş, koruyabilmiştir ve turizm açısından da çok önemli bir yere sahiptir. Modern mimari yapısı ve dizaynı ile 14 bin 500 metrekare yerleşkeye sahip Uşak Arkeoloji Müzesi, envanterinde bulunan yaklaşık 43 bin tarihi eserin 2 bine yakını ziyaretçiye açık." dedi.

Egem TV - usakegemtv.com.tr


Benzer Haberler & Reklamlar