Prof. Dr. Nurettin Arslan: Arkeolojide kazı kadar koruma da önemli

Prof. Dr. Nurettin Arslan: Arkeolojide kazı kadar koruma da önemli

Çanakkale Kent Müzesi’nin Arkeoloji Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Assos sohbet konusu ile ÇOMÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan ve araştırma görevlisi Erdem Salcan oldu.

Prof. Dr. Nurettin Arslan, 2017 senesinde gerçekleştirdikleri arkeoloji kazılarından bahsetti ve bu sene  genel olarak onarım üzerinden ilerlediklerini belirtti.

Assos arkeolojik kazı alanı çevre düzenlemesine değinen Prof. Dr. Nurettin Arslan, "Çok kazı yapmak genel olarak korunma imkanını kısıtlıyor. Makbul olan az kazı yaparak korumayı da göz ardı etmemek" dedi. 

www.canakkaleicinde.com sitesinin haberine göre; Sunumunu görsellerle destekleyen Prof. Arslan; kazı alanlarında devam eden çalışmaların yanı sıra yeni buluntuları da paylaştı.

Nurettin Arslan’ın sunumunun ardından kazı ekibi ile birlikte çalışan ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi araştırma görevlisi Erdem Salcan, Assos’un UNESCO’nun geçici dünya mirası listesine alınmasına dair bilgileri aktardı.

"Assos’un UNESCO süreci iyi yönetilmeli"

Salcan, Assos’un UNESCO listelerinde farklı tanımlar altında yapılan kabulde antik kent ile sınırlı kalmayarak çevresi ile birlikte kültürel peyzaj mekanı olarak da kabul edilebileceğini belirtti ve bunun için yapacakları çalışmalara değinerek, sürecin iyi yönetilmesinin önemine de vurgu yaptı. Sunumların ardından Ocak ayının ilk Çarşambasında görüşülmek üzere Arkeoloji sohbeti sona erdi. Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 13 Aralık 2017 Çarşamba saat 18.30’da Ahmet Kolkoparan kolaylaştırıcılığında “Eski Kent Fotoğrafları Okuma III” etkinliği gerçekleştirilecek.


Benzer Haberler & Reklamlar