Prof. Dr. Halet Çambel ve Nail Çakırhan Anı Evi ziyarete açıldı

Prof. Dr. Halet Çambel ve Nail Çakırhan Anı Evi ziyarete açıldı

Ünlü Arkeolog Prof. Dr. Halet Çambel ve ödüllü Mimar - Şair Nail Çakırhan, önce Akyaka Mezarlığındaki kabirleri başında saha sonra gün boyu adlarına gerçekleştirilen etkinliklerle anıldı. Etkinlikler kapsamında Prof. Dr. Halet Çambel - Nail Çakırhan Anı Evi ziyarete açıldı.

Ünlü Arkeolog Prof. Dr. Halet Çambel ve ödüllü Mimar - Şair Nail Çakırhan'ı anma programı,  9 Ekim tarihinde saat 14:00’de Akyaka Mezarlığındaki kabirleri başında başladı.

Yücelen Şirketler Grubu, Akyaka Kültür ve Sanat Derneği, Muğla Sanatseverler Derneği, Ula Belediye Başkanlığı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile yapılan etkinlik Yücelen Şirketler Grubu Başkanı Hamdi Yücel Gürsoy’un konuşması ile başladı.

Daha sonra söz alan Akyaka Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Aydın Turunç ve Halet Çambel’in öğrencisi Arkeoloji ve Sanat Yayınları kurucusu Nezih Başgelen, her iki önemli ismin bilim ve sanat alanındaki önemini hatırlattılar. 

Anma töreninde Nail Çakırhan’ın Rusya’da yaşayan torunu Galina Hanım’ın mesajı da etkinliğe katılanlara iletildi

Nezih Başgelen-Hamdi Yücel Gürsoy 

Mezarlıktaki tören çelenk sunumu ile sona erdi.

Anma etkinlikleri Nail Çakırhan’ın ödüllü bahçesinde sürdü

Yücelen Şirketler Grubunun hazırladığı program kapsamında, mezarlıktan sonra Nail Çakırhan’ın, 1983 yılında aldığı, dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan “Ağahan Mimarlık Ödüllü” evinin bahçesine geçildi. 

Hamdi Yücel Gürsoy’un açılış konuşmasını yaptığı anma programında, ünlü arkeolog ve sanat tarihçi Nezih Başgelen’in, “Fotoğraflarla Anıların İzinde Halet Çambel - Nail Çakırhan’ın” sunumunu gerçekleştirdi. 

Daha sonra  MUSANDER Başkanı Sadettin Özbek, flüt sanatçısı Dilara Elagözlü’nün müzikleri eşliğinde şiirlerini sundu...

Prof. Dr. Halet Çambel - Nail Çakırhan Anı Evi açıldı

Anma etkinlikleri kapsamında daha sonra, "Prof. Dr. Halet Çambel - Nail Çakırhan Anı Evi”nin açılışı yapıldı. Anı evinde her iki ünlü ismin hayatlarından kesitler sergileniyor. 

Evin bahçesindeki programın ardından, Akyaka Kültür ve Sanat Derneği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığının katkıları ile Akyaka Pazar yerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası “ Prof. Dr. Halet Çambel - Nail Çakırhan’ın Anısına”, Gün Batımı Konseri verdi.

Yoğun katılımın olduğu konserde, solist keman sanatçısı Ozan Sari’nin bestelediği, orkestra versiyonu prömiyerini yaptığı İnce Memed eseri, eserin yazılış hikayesi, Yaşar Kemal ile Halet Çambel ve Nail Çakırhan’ın dostluğu, konseri izleyenlere güzel bir sürpriz oldu.


Benzer Haberler & Reklamlar