Priapos Antik Kenti için imza kampanyası başlatıldı

Priapos Antik Kenti için imza kampanyası başlatıldı

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabig beldesinde bulunan, tarihi 2400 yıl öncesine kadar dayanan Priapos Antik Kenti'nin gün geçtikçe harabeye dönüştüğüne dikkat çekilerek, kalan arkeolojik kalıntıların kurtarılabilmesi için chance.org sitesinden imza kampanyası başlatıldı.

Chance.org sitesi üzerinden başlatılan  "Binlerce yıllık Priapos Antik Kentini harabe olmaktan kurtarın! @TCKulturTurizm" başlıklı kampanyanın amacı  500 imzaya ulaşmak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Arkeologlar Derneği, Turki, Çevre Koruma Vakfı ve Tüçev'e meramını iletebilmek için Mert Acıtarafından başlatılan kampanyanın metninde şu ifadeler yer alıyor:

"Merhaba, Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga (Priapos) beldesinin içerisinde bulunan, tarihi 2400 yıl öncesine kadar dayanan Priapos Antik Kenti gün geçtikçe harabeye dönüyor. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, onlarca savaşa tarihi savaşa tanıklık etmiş, dünyaca ünlü komutanların ayak bastığı bu kent günler geçtikçe belde halkının gözleri önünde yok oluyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının yardımları ile yapılacak çalışmalar ve restorasyonlar neticesinde bu kent hak ettiği ilgiyi görebilir ve 2400 yıllık bir tarih toprağın altın çürümeye bırakılmaktan kurtarılır.

Bu kampanyayı başlattım, çünkü…
Merhaba, ben Mert ACI.

20 yılı aşkın süredir bu topraklarda bu kentin gün geçtikçe nasıl yok olduğuna, bu topraklarda yaşayan yaşlısı, genci herkes gibi tanık olan biriyim. Sizlerin imzaları ve katkıları ile bu kenti kurtarabilir ve tarihimize sahip çıkabiliriz.

kampanyanın sayfasına http://chng.it/nzp8b6Q5LY adresinden ulaşabilirsiniz.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar