Polis, Şişli ve Kağıthane'deki iki depoda 7.364 parça ' tarihi eser' yakaladı

Polis, Şişli ve Kağıthane'deki iki depoda 7.364 parça ' tarihi eser' yakaladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'un iki ilçesindeki depolara baskın düzenledi, Müze deposundan farksız mekanlarda tarihi eser niteliği taşıyan toplam 7 bin 364 obje ele geçirildi, bir şüpheli yakalandı. Tarihi eserlerin imitasyon mu gerçek mi olduğu araştırılıyor.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen zanlıların yakalanması için operasyon erçekleştirdi.

Şişli ve Kağıthane'de iki adresin depo olarak kullanıldığını belirleyen ekipler, buralara düzenledikleri baskında bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Adreslerdeki aramalarda, pişmiş topraktan yapılmış 2 bin 369 çeşitli eşya, taştan yapılmış 1234 heykel, kolye ve ok ucu, 2 bin 974 cam maddeli gözyaşı şişesi ve kolye, 255 metal ok ucu, mühür, yüzük, balta ve çapa, farklı dönemlere ait 13 seramik parçası, 110 etnografik kahve öğütücüsü, 20 ahşap sandık, 23 ahşap tekstil baskısı, 10 tablo, 302 ahşap döven dibek ile 54 çeşitli ürün olmak üzere tarihi eser niteliği taşıyan toplam 7 bin 364 obje ele geçirildi.

Şüpheli hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında adli işlem başlatıldı.

Uğur İslamoğlu - AA


Benzer Haberler & Reklamlar