Panama'da içinde çok sayıda altın mücevher bulunan 1300 yıllık mezar  keşfedildi

Panama'da içinde çok sayıda altın mücevher bulunan 1300 yıllık mezar keşfedildi

Panama’nın Cocle eyaletinin Nata bölgesindeki El Cano Arkeoloji Parkında, İspanyol istilasından önce hüküm süren bir soyluya ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu. Mezardan iki iskelet, bir geline ait çeyiz eşyaları, bir miktar altın, seramikler, beş gerdanlık, altın boncuklar, dört bilezik, bir çifti biri kadın diğeri erkek figüründen oluşan insan figürlü, diğer çifti ise timsah şeklinde küpeler, altın kaplamalı çanta ve çeşitli kolyeler çıktı."

Orta Amerika ülkesi Panama'da nekropolü ve taş monolitleri ile ünlü El Cano Arkeoloji Parkı'nda 1300 yıldan daha eski olduğu tahmin edilen bir mezar bulundu. MS 750 yılına tarihlenen mezarda bir hayli fazla ve kıymetli mear hediyesi olması dikkat çekti.

Panama Kültür Bakanlığı Kültür Mirası Ulusal Direktörü Linette Montenegro, basına yaptığı açıklamada, Cocle eyaletine bağlı El Cano arkeolojik sahasındaki kazı çalışmalarında İspanyol öncesi dönemine ait bir mezar bulunduğunu belirtti.

Montenegro, "1300 yıldan daha eski olduğu tahmin edilen bir mezar tespit ettik. Mezardan iki iskelet, bir geline ait çeyiz eşyaları, bir miktar altın, seramik, beş gerdanlık, altın boncuklar, dört bilezik, bir çifti biri kadın diğeri erkek figüründen oluşan insan figürlü, diğer çifti ise timsah şeklinde küpeler, altın kaplamalı çanta ve çeşitli kolyeler çıktı." ifadesini kullandı.

Montenegro, mezarın İspanyol istilası öncesinde hüküm süren bir hükümdara ya da soyluya ait olduğunu öngördüklerini söyledi.

Bölgede 2008'den bu yana arkeolojik kazılar sürüyor.


Benzer Haberler & Reklamlar