Örümcek Ormanları

Örümcek Ormanları nerededir?

Örümcek Ormanları

1998 yılında koruma alanı ilan edilen Örümcek Ormanları 2630 dekarlık bir alanı kaplıyor. Kürtün’e 17 km uzaklıkta olan bu alanda Avrupa ve Kafkaslar’ın en boylu ve çaplı ladin ve göknarları bulunuyor. Ortalama 417 yaşına varan ağaçlar 4 asra şahitlik etmenin verdiği gururla dimdik yükseliyor.Doğal kaynak değerleri yüksek ağaçların belirlenmesi, benzerleri ile karşılaştırılması ve bu tür ormanların kendilerini yenileyebilmesi, güçlerinin dış etmenler ile bozulmamasına bağlı. Bu nedenle benzersiz ve olağan üstü doğal güzelliğe sahip olduğu bilimsel verilerle kanıtlanan bu alan, Tabiatı Koruma Alanı statüsü ile yasal koruma altına alınmış. Kendi türünün sınırları içinde eşine ender rastlanır ladin ve göknar ağaçlarından dörder adedi Tabiat Anıtı olarak tescillenmiş.

Doğu Ladinleri, Doğu Karadeniz Göknarları, Doğu Kayınları, Sakallı Kızılağaçlar ve Adi porsuklarla bezeli ormanın 263 hektarlık bölümü korumaya değer görülmüş.

Labirenti andıran patikaları, göğe tırmanan ağaçları, hırçın yamaçları, dereri ve şelaleleriyle Gümüşhane’nin yeşil büyüsü olan Örümcek Ormanları ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim kazandırmak için üzerine kurulacak ahşap köprüyü bekliyor.
 

Kaynak: http://gumushane.gov.tr/orumcek-ormanlari

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar