Numan Kurtulmuş: Tanıtım atağına geçiyoruz

Numan Kurtulmuş: Tanıtım atağına geçiyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "2017 yılında Türkiye turizmi, çok hızlı bir toparlanma içerisine girmiştir. 32 milyon turist geçtiğimiz yıl Türkiye'ye geldi. Yaklaşık 26 milyar dolar turizm geliri elde ettik. Bu yıl bunun çok daha üstüne çıkacağız." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Troia Antik Kenti'ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 2018 Troia Yılı'nda çok sayıda etkinlikle hem Troia'yı Türkiye'nin içerisinde hem de özellikle uluslararası camiada tanıtacaklarını söyledi.

Troia üzerinden Türkiye'nin çok daha iyi tanıtılacağına dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Türkiye'ye karşı son zamanlarda artırılan 'Türkiye karşıtlığını' bertaraf edecek önemli bir tanıtım atağına geçiyoruz. Onun için 2018 Troia Yılı'nın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yaz aylarında Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılışını yapacağımız Troia Müzesi'ni ziyaret ettik, son düzenlemeleri yerinde inceledik. İnşallah orası da Türkiye'nin en değerli, önemli müzelerinden birisi olacak. Burada çok sayıda Çinli misafirimiz ile karşılaştık, burası da Türkiye'nin önemli ören yerlerinden birisi. 1970'li yıllarda yapılmış Troia Atı'nın bir benzerinin önünde ve eski tarihi kalıntıların olduğu ören yerinde güzel bir mekan burası. Burası da Türkiye'nin turizmine önemli bir katkıda bulunacak."

- "Ürünlerimizi çeşitlendirme stratejisi güdüyoruz"
"Yeni dönemde Türkiye'nin kültürel birikimini, turistik ve coğrafi güzelliklerini bütün dünyaya tanıtmak için ürünlerimizi çeşitlendirme stratejisi güdüyoruz." diyen Kurtulmuş, sadece deniz, kum, güneş değil kültür, doğa, spor, sağlık, gastronomi turizmi gibi alanlarda yeni ürünler ortaya koyma mücadelesi verdiklerini anlattı. 

- "Türkiye turizmi, çok hızlı bir toparlanma içerisine girmiştir"
Kurtulmuş, aynı zamanda pazarı da çeşitlendirmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti: 
"Özellikle bildiğimiz geleneksel pazarlarımızın yani Avrupa pazarlarımızın Ruslar, Almanlar, İngilizler ve diğerlerinin yanında Hindistanlı, Güney Koreli, Endonezyalı, Japon ve Malezyalı, Çinli özellikle bu 6 ülkeyi sayıyorum, çünkü bu ülkelerin nüfusu dünya nüfusunun yarısı ve son derece zengin bir bölge. Bu bölgeden gelecek olan çok sayıda misafiri ağırlamak üzere Türkiye'de yeni bir strateji belirledik. 2017 yılında Türkiye turizmi çok hızlı bir toparlanma içerisine girmiştir. 32 milyon turist geçtiğimiz yıl Türkiye'ye geldi. Yaklaşık 26 milyar dolar turizm geliri elde ettik. Bu yıl bunun çok daha üstüne çıkacağız. 2019 yılında da Türkiye, rekor kırdığımız bir yıla şahit olacak. Her vesileyle Türkiye'nin farklı yerlerindeki değerlerimizin tanıtılması için çabaları artırıyoruz."

- Anadolu Hamidiye Tabyaları ve Troia Antik Kenti ziyareti
Bakan Kurtulmuş, Çanakkale'deki temasları kapsamında Anadolu Hamidiye Tabyaları ile Troia Antik Kenti'ni ziyaret etti.

İlk olarak kent merkezindeki Barbaros Mahallesi'nde bulunan Anadolu Hamidiye Tabyaları'na giden Kurtulmuş, görevli ekipten bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alıp, alanı gezdi.

Buradan Troia Antik Kenti'ne geçen Kurtulmuş, kent girişinde yapımı süren Troia Müzesi'ni ziyaret etti. Müzede yapılan çalışmaları inceleyen Kurtulmuş'a, çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Daha sonra antik kente geçen Kurtulmuş, burada Çinli turist kafilesiyle hatıra fotoğraf çektirip bir süre sohbet etti. Kurtulmuş, yabancı ziyaretçilerin hatıra fotoğraftı çektirme taleplerini de kabul etti.

AA Burak Akay


Benzer Haberler & Reklamlar