Müzede sevişen ziyaretçiler uyarıldı: Lütfen aşk sanatı sergilemeyelim!

Müzede sevişen ziyaretçiler uyarıldı: Lütfen aşk sanatı sergilemeyelim!

İlginç olay Polonya'da Prusya devrinden kalan tarihi bir kalede hizmet veren Sahil Savunma Müzesi'nde yaşandı. Kalenin kuytu köşelerinde ziyaretçilerin seks yaptığı güvenlik kameralarına yansıyınca müze sosyal medyadan "Lütfen aşk sanatı sergilemeyelim!" açıklamasında bulundu.

Polonya'nın Baltık denizi kıyısındaki Świnoujście kentinde 19. yüzyıldan kalma tarihi Prusya kalesinde hizmet veren Fort Gerhard müzesinde (Sahil Savunma Müzesi)  güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan müze içinde cinsel ilişkiye giren çiftlerin sayısı artınca müze çareyi uyarı yapmakta buldu.

Notesfrompoland.com sitesinin haberine göre; müze yetkilileri,  sosyal medya hesaplarından müze sevişgenlerine seslendi:  "Ziyaretçilerimizden rica olunur... Nasıl diyelim... Müzede ars amandi sergilenmesin lütfen! Sevgili misafirlerimizden anlayışlı olmalarını istiyoruz. Zira müzemizdeki sergilerin çoğu yıllar öncesine ait ve tamamen farklı ahlaki değerlere alışkınlar: muhafazakar, hatta Ortodoks ve müstehcen. Onları rahatsız etmeyelim!"

Ars amandi Latince'de cinsellik içeren 'aşk sanatı' anlamına gelen bir tabir.

Müzenin müdürü Piotr Piwowarczyk "Bir aydan kısa bir süre içinde, aşıkların cinsel birlikteliklerini yakalayan üç kayda rastladık. Kaleye gelen ziyaretçilerin çeşitli mizaçları var, bazıları çok muhafazakar. Ziyaretleri sırasında şehvetli bir birliktelik yaşayan bir çiftle karşılaşarak şok olmalarını istemiyoruz.” açıklamasında bulunarak çiftlerin genelde müzenin tarihi duvarları içindeki karanlık köşeleri, kuytuları ve yarıkları tercih ettiklerini de sözlerine ekledi. Ayrıca çiftlerin, muhtemelen o bölgeleri izleyen kameralar olduğunu tahmin etmediklerini de belirtti.

Polonya'da toplum içinde cinsel ilişki yasa dışıdır ve suça karışan herkes için yaklaşık 322 dolar veya 250 sterlin olan 1.500 zloti tutarında bir para cezası vardır.


Benzer Haberler & Reklamlar