Murat Sabuncu: Indiana Jones'un etkisiyle arkeoloji okudum

Murat Sabuncu: Indiana Jones'un etkisiyle arkeoloji okudum

Gazeteci Murat Sabuncuya göre; arkeoloji ve sanat tarihi mezunlarının gideceği yer, kültür ve sanat sayfaları olmalı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Evrensel'den Fatih Polat'la yaptığı röportajda; "Arkeolojiyi hayatı, sanatı, geçmişi öğrenmek için çok önemli bir bilgi kaynağı" olarak gördüğünü söyledi. 

Gazeteci Murat Sabuncu,  Indiana Jones'un etkisiyle arkeolog olma istediğini söyleşide şöyle açıkladı: "İlhan Selçuk, Mehmed Kemal, Oktay Akbal, Altan Öymen, Çetin Altan. Özellikle annem çok hayranıydı Çetin Altan’ın. Yıllar sonra anneme “Hayran olduğun Çetin Altan’ın oğullarıyla senin oğlun aynı cezaevinde, yan yana koğuşlarda yatıyor” dedim. Ben Oğuz Aral’ın hayranıydım. O politik Gırgır kapakları da hayatımızı etkiledi. Karikatürler tabii. Turhan Selçuk’un Abdülcanbazları... Sonra üniversite sınavlarına girdim. Ve Indiana Jones’un da etkisiyle arkeoloji bölümünü kazandım. Şöyle düşünüyordum: Arkeoloji, bu mesleği yaparken hayatı, sanatı, geçmişi öğrenmek için çok önemli bir bilgi kaynağı. Onların izinin de içinde olduğu bir bilgi seti. Ben medya üzerine yüksek lisans yaptım. Ben şöyle düşünüyorum, medyanın lisans bölümleri kapatılmalı. Tezim de bunun üzerineydi. Çünkü medya bölümleri her şeyin azını veren bölümler. Yani az siyaset, az hukuk. Bence medya bölümlerinde sadece yüksek lisans programları olmalı. Hukuktan mezun bir evladımız, yüksek lisansını medya üzerine yaparsa burada adliye haberlerini o yapmalı diye hayal ettim her zaman. Arkeoloji ve sanat tarihi mezunlarının gideceği yer, kültür ve sanat sayfaları olmalı."

Söyleşinin tamamını https://www.evrensel.net/haber/347785/sabuncu-bizim-birlikte-yasama-manifestosuna-ihtiyacimiz-var adresinden okuyabilirsiniz.


Benzer Haberler & Reklamlar