Murat Germen'in Sagalassos'u İzlemek sergisi 19 Temmuz'da açılıyor

Murat Germen'in Sagalassos'u İzlemek sergisi 19 Temmuz'da açılıyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Sagalassos Antik Kenti'ni fotoğraf sanatçısı Murat Germen'in gözünden görme şansı veren sergi, arkeoloji ve çağdaş sanat arasında bir köprü kuruyor.

Bozlu Art Project'in Sagalassos Antik Kenti yararına düzenlediği "Sagalassos'u İzlemek" başlıklı sergisi 19 Temmuz'da başlıyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Sagalassos Antik Kenti'ni fotoğraf sanatçısı Murat Germen'in gözünden anlatan sergi, 27 Ağustos'a kadar Bozlu Art Project Mongeri Binası'nda izlenebilecek.

Sergi, Akdeniz'in en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Sagalassos'ta yapılan arkeolojik kazı çalışmalarına maddi kaynak yaratmayı ve kentin tanınırlığını artırmayı amaçlıyor. Bozlu Art Project'in 2019 yılında düzenlediği ve sosyal sorumluluk projesi niteliğinde olan "Sagalassos İçin" sergisinin geliri de Antik Kent'te yapılan arkeolojik kazı çalışmalarına aktarılmıştı. Sergi, 2019'daki karma sergi projesinin devamı niteliğinde.

Antik kenti referans alan Germen, fotoğraf aracılığıyla arkeoloji ve çağdaş sanat arasında bir köprü kurmayı amaçlıyor. Bunu yaparken de zaman, mekân ve mimarlık kavramlarını Sagalassos üzerinden yeniden tartışmaya açıyor.

Germen, çalışmalarını kent, mimarlık ve çevre odağında sürdüren bir şehir plancısı ve akademisyen. Sanatçı fotoğraf aracılığıyla insanın doğada neden olduğu tahribat, katılımcı vatandaşlık ve kent hakları, yerel kültürlerin belgelenerek sürdürülebilirliği alanlarına odaklanıyor.

bianet.org

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar