Muğla'da Koruma Kurulu Arkeoloji Rapor Düzenleme Uzmanı rüşvet alırken yakalandı

Muğla'da Koruma Kurulu Arkeoloji Rapor Düzenleme Uzmanı rüşvet alırken yakalandı

Rüşvet Vakası Muğla'nın Yatağan ilçesinde 30 Kasım tarihinde yaşandı. Jandarma ekipleri Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Anıtlar Müdürlüğünde Arkeoloji Rapor Düzenleme Uzmanı olarak görevli M.T'yi bir işadamından rüşvet alırken suç üstü yakaladı. Yapılan soruşturma sonucu aynı kurumda görev yapan M.Ö. de gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Anıtlar Müdürlüğü görevlisi iki uzman tutuklandı.

30 Kasım tarihinde Muğla'nın Yatağan ilçesinde düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Anıtlar Müdürlüğünde görevli iki uzman tutuklandı.

İŞADAMI ARKEOLOJİK SİT ALANINDAKİ İNŞAATIN SÜRMESİ İÇİN RÜŞVET ÖNERDİ

Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığınca, ilçede inşaatı devam eden konut ve iş yeri alanının sit alanı sınırları içerisinde bulunup bulunmadığı yönünde hazırlanan rapora olur kararı verilmesi için bir iş insanından 300 bin lira istendiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Anıtlar Müdürlüğünde Arkeoloji Rapor Düzenleme Uzmanı olarak görevli M.T'nin iş insanına Menteşe ilçesi Akyol Caddesi üzerinde bekleyeceğini ve önceki konuşmalara istinaden 80 bin lirayı alacağını bildirmesi üzerine operasyon başlatıldı.

KURUL ÜYESİ 80 BİN LİRA RÜŞVET ALIRKEN SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI

Kurul Üyesi M.T, 80 bin lirayı alırken suçüstü yakalandı, aynı kurumda görev yapan M.Ö. de gözaltına alındı.

Jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edile Kurul Üyelerii nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.


Benzer Haberler & Reklamlar