Mimar Sinan eseri Avasköy Su Kemeri bağımlıların meskeni haline geldi

Mimar Sinan eseri Avasköy Su Kemeri bağımlıların meskeni haline geldi

Madde ve alkol bağımlıları İstanbul Esenler´de bulunan 400 yılık Avasköy Su Kemeri´ni adeta mesken tuttu. Beş yıl önce belediye tarafından aslına uygun olarak restore edilen tarihi kemer bağımlılar tarafından tahrip edildi. Mahalle sakinleri Yılanlı kemer olarak bilinen tarihi eserin halinden dolayı ilgililere tepkili.

16. Yüzyılda Mimar Sinan tarafından yapılan İstanbul Esenler´deki tarihi Avasköy Su Kemeri, Son zamanlarda alkol ve madde bağımlılarının uğrak mekânı oldu. Kemerin duvarları, dibinde yakılan ateşler sonucunda simsiyah oldu. Taşlarına da sprey boyayla yazılar yazıldı.

"Yılanlı kemer" olarak da bilinen Avasköy Su Kemeri 2013´te aslına uygun olarak yenilendi. Son yıllarda sayıları giderek artan bağımlılar, hem tarihi esere zarar verdi, hem de kemer çevresinde oturanları canından bezdirdi. Mahalleli son çare olarak durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine bölgeye gelen belediye ekipleri, kemer çevresini çit ve dikenli tellerle çevirerek bir dizi güvenlik önlemi aldı.

Ancak bu önlem de yetersiz kaldı. Çitlerin giriş apısındaki asma kilidi kıran gençler, kemerin bulunduğu alana girerek hem tarihi eseri tahrip etmeye, hem de çevredekileri rahatsız etmeye devam ediyor.

cnnturk.com


Benzer Haberler & Reklamlar