MasterChef Türkiye Antik Mezopotamya Mutfağı'nı diriltti!

MasterChef Türkiye Antik Mezopotamya Mutfağı'nı diriltti!

TV8'in popüler yemek yarışması programında yarışmacılardan Antik Mezopotamya Medeniyetlerine ait yemekleri yapmaları istendi. Yarışmacılar birbirinden ilginç tarifleri yapmaya çalışırken, internet medyası programda yapılması istenen yemek tarifleri ile doldu ve binlerce yıllık yemekler nasıl yapılır sorularına cevaplar verildi! Antik menüye kan yerine domates kullanmak gibi bazı modern müdahaleler yapılması da dikkat çekti.

Acun Medya yapımı olan İngiltere patentli aşçılık yarışması MasterChef Junior'ın Türkiye uyarlaması MasterChef Türkiye, TV8'in izlenirlikte yıllardır zirvede kalmayı başaran programı. 

İtalyan Şef Danilo Zanna, ve Türk Şefleri Somer Sivrioğlu ile Mehmet Yalçınkaya tarafından sunulan programda Anadolu'nun geleneksel lezzetleri ön planda tutulurken zaman zaman Antik Çağ uygarlıklarına ait yemekler de zikrediliyordu. 

Ancak 13 Aralık tarihlı MasterChef Türkiye'de Antik Mezopotamya Mutfağı'na ait 5 lezzet birden gündeme geldi. Sümer ve Hitit başta olmak üzere  Antik Mezopotamya Mutfaklarında pişen lezzetlerden yapılan seçki şunlardı: 

Günün menüsü olarak Antik Mezopotamya Mutfağı seçildi ve yarışmacılardan şu yemekleri yapmaları istendi.

Mu Elamütum (Elamite Çorbası) Tuh'u (Pancarlı Bol Taze Otlu Kuzu Kavurma) Pasrütum (Pırasalı Kişnişli Ekşi Mayalı Ekmek Tartı) Me Puhadi (Arpalı Kuzu Yahni) Somun Ekmek

TV8'in popüler yemek yarışması programında yarışmacılardan Antik Mezopotamya Medeniyetlerine ait yemekleri yapmaları istendikten kısa süre sonra internet medyası programda yapılması istenen yemek tarifleri ile doldu.  "Mu Elamütum tarifi", "Elamite Çorbas nasıl yapılır", "Tuh'u çorbası nasıl yapılır", ""Tuh'u çorbası tarifi" başlıkları ile doldu.

Normalde kanla yapılan yemek tarifinde değişiklik yapıldı

Bir yemek tarfinde domates kullanılması dikkat çekti. Şef Somer Sivrioğlu, "antik mezopotamya mutfağında doğal olarak domates olması imkansız. Ancak orijinal yemek tarifi kanla pişiriliyordu. Kan kullanmak yerine aynı rengi verecek domates tercijh ettik" dedi.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar