Markalaşma yolunda kararlı Mastaura antik kenti kitabıyla iddiasını konuşturdu

Markalaşma yolunda kararlı Mastaura antik kenti kitabıyla iddiasını konuşturdu

Anadolu'nun en önemli antik yapıları arasında gösterilen ve Roma Hipodromu kadar ihtişamlı olduğu tahmin edilen amphitiyatrosu ile dünya arkeoloji camiasının dikkatini çeken Mastaura Antik Kenti ve çevresinde gerçekleştirilen arkeoloji kazılarında ortaya çıkan tarihi bulgular Nazilli Belediyesi tarafından kitaplaştırıldı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından Mastaura Antik Kenti’nde yapılan arkeolojik kazılara ait bulguların yanı sıra, bölgeye ait tarihi, sosyolojik ve folklorik araştırmalarında yer aldığı "Disiplinler Arası Çalışmalarla Mastaura Antik Kenti" adlı kitap Nazilli Belediyesi'nin sponsorluğunda Arkeoloji ve Sanat Yayınlarınca neşredildi.

Nazilli Belediyesi tarafından, avantajları ve dezavantajları ile markalaşmatırılması yönünde önemli adımlar atıaln Mastaura Antik Kenti'ni tüm boyutları ile tanıtan kitap, kalın karton cildi, kuşe kağıda renkli baskılı sayfalarının dizaynı ve ilgi çekici içeriği ile, adeta kentin bu alandaki iddasının bir göstergesi...

Titiz şekilde yürütülen araştırmaların yer aldığı kitapta Mastaura ve çevresinin jeolojisinden etnoarkeolojisine, fauna ve florasından turizmine, tarihinden arkeometrik araştırmalara kadar birbirinden farklı konular geniş çaplı olarak ele alındı. Arkeoloji ve Sanat Yayınları arasında yer alan kştapta Mastaura Antik Kenti’ndeki arkeoturizm kapsamında yapılan çalışmalar ve markalaşma yönündeki çabalar da yer alıyor. Folklorik ve sosyolojik bazı tarihi olguların günümüze nasıl yansıdığına işaret de eden kitapta mutfak kültürü ve Mastaura sürtmesinin tarfi de yer alıyor.

Arkeoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Sedat Akkurnaz ve Dr. Öğr. Üyesi Arzu Özver ile Didim Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Aytekin Kalkan’ın editörlüğünü yaptığı kitaba farklı üniversitelerden ve farklı bilim alanlarından pek çok uzman akademisyen de katkı sağladı.

ADÜ Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hüseyin Üreten ve Doç. Dr. Bülent Çelik, Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Ali Çelik, Nazilli İİBF Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Bilge Doğanlı, Didim Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Eren Gönül uzmanlık alanları dahilinde Mastaura Antik Kenti ile ilgili makale yazarak kitaba katkı sundu.

Başkanı Kürşat Engin Özcan: Kitap arkeoloji bilimine katkı sağlıyor, literatüre yeni bilgiler ekliyor

Konusunda uzman akademisyenler tarafından hazırlanan kitabın arkeoloji bilimine ciddi katkılar sunacağını kaydeden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Nazillimizde yer alan Mastaura Antik Kenti’nde 2020 yılından itibaren yürütülen arkeolojik çalışmalardan elde edilen disiplinler arası veriler bu kitapta değerlendirilmiştir. Kitap, Mastaura ile ilgili önemli değerlendirmeler içermekte, arkeoloji bilimine katkı sağlamakta, literatüre yeni bilgiler eklemektedir. Mastauramızın adının yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada duyurulması için bugüne kadar ciddi çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızı kalıcı hale getiren ve gelecek nesillere en doğru şekilde aktarılması için bilimin ışığında bizlere bu kitabı hazırlayan kıymetli akademisyenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar