Limyra arkeloji kazılarının 50. yılı kutlandı

Limyra arkeloji kazılarının 50. yılı kutlandı

Antalya'nın Finike ilçesinde bulunan Limyra Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazılar yarım yüzyılı geride bıraktı. Antik kentte 50. Yıl Kokteyl Programı düzenlendi.

Antalya'da Likya dönemine ait Limyra Antik Kenti, 2019 yılı kazı sezonunu tamamladı.

50. yılın tamamlanması nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliğinde Limyra Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. Martin Seyer ve Kazı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Kuban, Limyra Antik Kenti kazı çalışmalarındaki 50 yıllık süreci, bu yıl içerisinde yapılan çalışmaları ve gelecek yıllar için düşünülen projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kazı Başkanı Dr. Martin Seyer, "Kazılar 50'nci yılını tamamladı ve gelecek sezon kaldığı yerden devam edecek" dedi.

Finike Kaymakamı Ergün Baysal, Limyra Antik Kentinde yürütülen kazı çalışmalarının 50. Yılı münasebetiyle Kazı Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen program ve kokteyl programına katılan isimler arasında yer aldı.

Kokteyle aynı zamanda Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Tegmen Alper Yalçın, Kazı Başkanı Dr. Martin Seyer, Kazı Başkan Vekili Prof. Dr. Zeynep Kuban ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

İHA'nın haberine göre de; Kazı Başkanı Dr. Martin Seyer davetlilere yapılan kazılar hakkında bilgiler verdi. Seyer, yaptığı konuşmada, "1969 yılında Antik kentin 1. Kazı Başkanı Prof. Dr. Jürgen Borchhardt'ın başlattığı kazılar 50'nci yılını tamamladı ve gelecek sezon kaldığı yerden devam edecek. Kokteylimizde, 50 yıl boyunca kazılarda çalışan işçi arkadaşlarımız ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Yapılan kazılarda yöre halkının da desteği ve uyumu için teşekkür ederiz" dedi.

Antik kentte gezinti yapan davetlilere, Finike ve çevresini belgeleyen fotoğraf gösterimi de yapıldı.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar