Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm fikirlerine destek verecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm fikirlerine destek verecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında yürüttüğü ‘Gelecek Turizmde’ projesi kapsamında sürdürülebilir turizm fikirlerine destek vermeye hazırlanıyor.

Turizm bölgelerinin doğasını, kültürünü, tarihi yerlerini ve ürün çeşitliliğini sağlayarak potansiyeli büyütmek amacıyla planlanan teşvik için başvurular 14 Haziran’a kadar kabul edilecek.

14 Haziran 2019 tarihine kadar başvuru yapabilecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Anadolu Efes ortaklığında yürüyen proje kapsamında; gizli kalan antik yerleşimlerinin tanınması, kelebek alanları ve yüzlerce kuş türünün yaşadığı coğrafyalar biyolojik çeşitlilikleriyle korunarak geleceğe aktarılması, lavanta bahçeleri, yerel tatlar ve diğer bölgeye özgü değerlerin öne çıkarılması gibi sürdürülebilir turizm projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Yeni sürdürülebilir turizm projeleri için başvurular açıldı

Bölgelerinin doğasını, kültürünü, tarihi yerlerini ve ürün çeşitliliğini turizme kazandırmak, korumak ve aynı zamanda geleceğe aktarmak için yenilikçi fikirleri olanlar yeni dönem başvurularını, www.gelecekturizmde.com web sitesinde belirtilen detaylı adımları takip ederek yapabilecekler.Web sitesindeki başvuru formları doldurularak 14 Haziran 2019 tarihine kadar bilgi@gelecekturizmde.comadresine başvurular iletilebilecek.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı: Hedefi yakalamamız için önümüzde 3 unsur var.

2019’da sürdürülebilir turizmi, kültürel değerleri ve antik kentleri öne çıkaran bir stratejiye gidilmesinin, 2023 yılına 70 milyar dolar ve 70 milyon turist hedefi için doğru bir adım olduğunu dile getiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletnmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, “Türkiye bu hedefe ulaşırken Antalya da 20 milyar dolar gelir ve 20 milyon turiste ulaşmalı. Bu hedefi yakalamamız için önümüzde 3 unsur var. Pazar çeşitliliği, ürün çeşitliliği ve ülkemizin imajının yüksek harcama kapasitesine sahip turistleri çekebilecek nitelikte olması. Bizim çok başarılı olduğumuz deniz, güneş, kum üçlemesinin yanında kültür, kongre, spor ve golf turizmi gibi diğer alanlarda da gücümüzü arttırmamız gerekiyor. Bu amaçla sahip olduğumuz zengin değerlerin tanıtılmasına yönelik çalışıyoruz. Uluslararası fuarlarda kültürel değerler ana tema olarak belirlenip öne çıkarıldı. Anadolu’nun çok değerli bir hazineye sahip olduğunu ortaya koyan yayınlar hazırlandı. Müzeler ve ören yerleri yeni bakış açısıyla dizayn edildi” şeklinde bilgi verdi.

TÜROB Başkanı Timur Bayındır: Geleneksel hale gelmiş tiyatrolara, müzikallere ihtiyaç var.

Kültür turizmini büyütmek için İstanbul, Antalya, Ege kıyıları gibi başarılı bölgelerde daha kaliteli hizmet sunabilme yöntemleri üzerine çalışmak gerektiğinin altını çizen Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ise şu önerilerde bulundu: “Örneğin Antalya’ya gelen bir turist, kentin tüm güzelliklerini yaşamak istiyor. Antalya’yı tanımaya çalışan bu turistin bale seyredebilmesi, kente özgü bir festivali görebilmesi, lezzetiyle ünlü restoranda yemek yiyebilmesi mümkün olmalı. Turistin kente inip harcama yapabilmesinin imkanlarını biz geliştirmeliyiz. Geleneksel hale gelmiş tiyatrolara, müzikallere ihtiyaç var. Dünyanın turizm kentlerini ziyaret edenler, her aradıklarını bulabildikleri bir şehir görüyorlar. Yıllar sonra yeniden geldiklerinde nerede ne olduğunu biliyorlar. Bizde ise sokak isimleri bile sıklıkla değişiyor. Kültür turizmi için kolları sıvıyorsak, işe buradan başlamak lazım.”

Fettah Tamince:  Eğlence turizmi alanında yapılan yatırımlar rezervasyon rakamlarına yansıyor.

Eğlence turizmi alanında yapılan yatırımların çeşitlilik yaratarak turizm potansiyelini büyüttüğünü ifade eden Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Bu yıl kültürel, tarihi ve doğal zenginliğimizi öne çıkarmak ve hizmetimizi en iyi şekilde sunmak için başarılı bir tanıtım politikası izleniyor. Bu stratejinin olumlu etkileri rezervasyon rakamlarına yansıyor. Bu bölge tarihi ve doğal güzellikleriyle, sahip olduğu tesisleriyle, misafirperverliğiyle ve son 10-15 yılda elde ettiği altyapısıyla ciddi bir büyüme potansiyelini elinde bulunduruyor. Kültür turizmine yönelik izlenen politikalar, sektöre ihtiyaç duyduğu ivmeyi kazandıracaktır. Eğlence turizmiyle ürün çeşitliliği sağlayarak Türkiye’deki bir eksiği gidermeye çalıştık. Hedefimiz kapasiteyi talep oranında büyüterek dünyanın eğlence turizmindeki payımızı arttırmak” dedi.

Hürriyet
 


Benzer Haberler & Reklamlar