KKTC'de definecilere verilen cezalar, Türkiye defineci cenneti dedirtti!

KKTC'de definecilere verilen cezalar, Türkiye defineci cenneti dedirtti!

Aynı defineciler Türkiye'de yakalansa muhtemelen "adli takipte tutulmak şartıyla savcılıkça serbest bırakıldı" haberini okuyacaktınız. Ama bakın KKTC'de tarihi eser bulmak için ormanlık alanda kazı yaparken suçüstü yakalanan 6 defineciye ne ceza verildi? Turist statüsünde 3 defineci hapis, 3 defineci 10 bin TL nakit teminat ve 100 bin TL tutarında kefalet senedi karşılığı tutuksuz yargılanma cezası aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne İlçesi'nde bağlı Çamlıbel köyünde kaçak kazı yaparken yakalanan; Cuma D., İbrahim K., Mehmet Ali T., Yılmaz G., Hakan G. ve Bilal H. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olayı aktaran polis memuru Uğur Karol, Cuma D., İbrahim K., Mehmet Ali T.'nin  27 Mart 2023 tarihinde saat 23.30 sıralarında Çamlıbel’de ormanlık alan içerisinde eski eser bulmak amacıyla kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalandıklarını onların ifadesi üzerine suçla bağlantılı Devlet Su İşleri çalışanı diğer 3 kişinin de tutuklandığını belirtti.

Olay yerinde kürek, kazma, levye ve otomobille yakalanan  İbrahim K., Mehmet Ali T., Yılmaz G., Hakan G.'nin ülkede turist statüsünde bulunduklarını, diğer zanlıların ise çalışma izni bulunduğunu belirterek, teminat talep etti.

Mahkeme, turist statüsündeki zanlıların tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla bir ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

Diğer zanlılar ise 10 bin TL nakit teminat yatırıp ve bir kefilin 100 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 


Benzer Haberler & Reklamlar