Kırgızistan’ın kuzeyindeki Issık Göl Bölgesi’nde mamut kalıntısı bulundu.
Kırgızistan, Ak-Suy İlçesi Otradnoye köyü yakınlarındaki Jergalan nehri üzerindeki bir kayalığın üzerinde mamut olduğu düşünülen kalıntıların bulunduğu bildirildi.
Arkeolojik Enstitüsü yetkilisi ve uzmanı Kadiça Taşbayeva’nın yönetimindeki Kırgızistan Milli Bilimler Akademisi’ne mensup bir grup bilim insanı, kalıntıların yer aldığı bölgeye gelerek, kazı çalışmalarına başladığı ifade edildi.
Otradnoye'de yaşayan çocuklar, 10 Martta köyün yakınlarındaki nehir kıyısında oynarken büyük çaplı baş kemiği ve dişler bulmuş, ihbar üzerine inceleme yapan polis, mamut kalıntısının bulunduğu düşünülen bölgeyi korumaya almıştı.
Bu arada, Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanı Altınbek Maksutov, söz konusu kalıntıları, kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Bişkek’e getirileceğini bildirdi.
Ülkede 1959 yılında da mamut fosili bulunmuş, sergilenmek üzere Moskova’ya götürülmüştü.


Kayseri'de varlığı unutulan Danişmendli medresesi yeniden gün yüzüne çıkarılıyor
Ani kazılarından Mevlit Kandiline anlamlı armağan: Kufi hatla Hz. Muhammed yazısı
Erzurum'da definecilerin tahrip ettiği tescilli arkeolojik alana arkeologlar bekleniyor
Şapinuva’da 3 Bin 400 Yıllık Anıtsal Yapının Gizemi Araştırılıyor