Kırgızistan'da Altay Araştırmaları Konferansı başladı

Kırgızistan'da Altay Araştırmaları Konferansı başladı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Arkeolojik, etnografik, folklor ve yazılı kaynaklara göre, Akdeniz'den Pasifik Okyanusu'na kadar geniş bölgede yaşayan halkların çoğunun aynı köklere sahip olduğunu söyledi.

Kırgızistan, 61. Uluslararası Sürekli Altay Araştırmaları Konferansı'na ev sahipliği yapıyor. Altay halklarının kültürlerinin yakınlaşmasına ve kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlayan Uluslararası Altay Konferansı, Almanya'nın Münih Şehri'nde 1957'de başlatılmıştı.

Başkent Bişkek'te 61'incisi düzenlenen konferans, ulusal ve uluslararası bilim dünyasından 160 temsilcinin katılımıyla başladı.

Sooronbay Ceenbekov: Tıpkı onlar gibi Kırgızlar, Altay'ı ata yurdu olarak biliyor

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Kırgızlar için Altay teması sembolik bir anlam taşıyor. Arkeolojik, etnografik, folklor ve yazılı kaynaklara göre, Akdeniz'den Pasifik Okyanusu'na kadar geniş bir bölgede yaşayan halkların çoğunun aynı köklere sahip olduğunu gösteriyor. Tıpkı onlar gibi Kırgızlar, Altay'ı ata yurdu olarak biliyor." dedi.

Ceenbekov, Altay uygarlığının zengin kültürünün incelenmesinin, devletler ve halklar arasındaki dostluk köprüsüne destek vereceğine inandığını söyledi.

Konferansa, Berlin Üniversitesi Türk Çalışmaları Enstitüsü Müdürü Barbara Kelner-Heinkel de katıldı.

Nezir Aliyev - AA


Benzer Haberler & Reklamlar