Kıbrıs Rum Kesiminin başı da definecilerle dertte

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Vasiliki Anastasiadu tarafından Kıbrıs Rum Kesimi meclisinin ilgili komitesine sunulan, Güney Kıbrıs’ta son beş yılda yaşanan tarihi eser yağmacılığı ve bununla ilgili suçlara ilişkin listeye göre tarihi eser kaçakçılığının boyutları hafife alınır gibi değil.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayın yapan Haravgi gazetesi, Güney Kıbrıs’ta birçok tarihi ve arkeolojik değeri bulunan alanın yağmalandığı ve ihlal edildiği yazdı.

Haravgi gazetesi, haberinde KKTC’deki kültürel miras ve arkeolojik alanların ihlal edilmesine yönelik eylemler sürerken durumun Güney Kıbrıs’ta da farklı olmadığını ifadesi kullandı.

Arkeoloji alanları ve tarihi eserler yağmalanıyor

Güney Kıbrıs’ta son beş yılda yaşanan tarihi eser yağmacılığı ve bununla ilgili suçlara ilişkin listenin Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Vasiliki Anastasiadu tarafından Rum meclisinin ilgili komitesine 10 Mayıs tarihinde sunulduğunu belirterek, sunulan listenin sadece Rum Polisi’ne yansıyan olayları içerdiğini, ihbar edilmeyen başka olayların yaşanmasının büyük olasılık olduğunu vurguladı.

Baş belası dedektörler

Haberde, arkeolojik değeri bulunan alanların ihlallerine ilişkin 35, tarihi eser kaçakçılığına dair yapılan tutuklamalara ilişkin 27 ve yasadışı metal dedektörü kullanımına ilişkin beş olay listelenirken kültürel miras ve tarihi eser niteliğindeki alanlara yapılan müdahalelerin Güney Kıbrıs’taki boyutu ortaya konuldu.


Benzer Haberler & Reklamlar