Karia Bisiklet Turu Fethiye'den başladı

Karia Bisiklet Turu Fethiye'den başladı

Karia Yolu Derneği Başkanı Turan Bulut, Bu etkinlik bir bisiklet festivali değil, antik kentlerin tanıtımı için sosyal sorumluluk projesidir, dedi.

Muğla'da, alternatif turizme katkı sağlamak ve Karia coğrafyasındaki az bilinen antik kentleri tanıtmak amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Karia Bisiklet Turu başladı.

Karia Yolu Derneğince düzenlenen etkinliğe, 15 ilden 75 sporcu katılıyor. Fethiye ilçesi Göcek Mahallesi'nden başlayan turun ilk gününde, bisiklet tutkunları 36 kilometrelik Göcek-Dalaman Sarsala Koyu etabında pedal çevirdi. Sarsala Koyu'nda kamp kuran bisiklet tutkunları, yarın Sarsala Koyu-Sarıgerme etabında pedal basacak.

Karia Yolu Derneği Başkanı Turan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının alternatif turizm hareketlerine ve sezonun uzatılmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Tarihi coğrafyada pedal çevirmek isteyenler için uygun noktalarda kamp alanları oluşturulduğunu belirten Bulut, şunları dile getirdi: "Bu etkinlik bir bisiklet festivali değil, sosyal sorumluluk projesidir. Etkinliğe katılanlar, Karia coğrafyasında yer alan Göcek, Sarsala Koyu, Sarıgerme, Dalyan ve Köyceğiz'i kapsayan rotada pedal çevirecek. İhtiyaçlarını kendileri karşılayan katılımcılarımız, geçtiğimiz güzergahta yer alan esnaftan alışveriş yaparak, bölge ekonomisine de katkı sağlıyor."

2. Karia Bisiklet Turu, 23 Ekim'de tamamlanacak.

Osman Akça- AA


Benzer Haberler & Reklamlar