Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nin inşaatı sürüyor

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nin inşaatı sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Nevşehir'in Avanos ilçesinde kayadan oyma yer altı müzesi olarak inşa edilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmaları sürüyor.

Türkiye, Kapadokya bölgesinin coğrafi yapısını oluşturan volkanik tüf kayalar oyularak yer altına inşa edilen ve üzerinde endemik bitki yetişecek müzeye 2020 turizm sezonunda kavuşacak.

Gözde turizm merkezi Kapadokya'da geçen yıl ocak ayında yapımına başlanan müzede, milyonlarca yıllık fosiller, etnografik ve tematik eserlerin teşhir edilecek.

50 bin metrekarelik müzede, karşılama alanı ve otopark, restoran, arıtma tesisi, açık gezi alanları bulunacak. Kapadokya'nın tarihini anlatacak 7 ayrı bölümden oluşan bin 500 metrekarelik sergi alanının yanı sıra kütüphane, çok amaçlı konferans salonu, belgesel izleme odaları ve çocuklar için oyun atölyeleri de yer alacak.

Müzenin yapımından sorumlu firmanın yetkilisi Baran Kızılkaya,, çalışmaların aralıksız sürdüğünü, müzenin gelecek yıl yaz aylarında ziyarete açılacağını belirtti.

Kızılkaya, müzenin oyma işleminin yapıldığı kısımlarından çıkarılan tüf kayaların, çevre düzenlemesinde ve alandaki ek binaların yapımında kullanıldığını, böylece tam bir geri dönüşüm uygulandığını söyledi.

Behçet Alkan - AA


Benzer Haberler & Reklamlar