İzmit'teki Karaburç aslına uygun restore edilecek

İzmit'teki Karaburç aslına uygun restore edilecek

Nikomedia’nın Antik Roma’ya eş değer arkeolojik potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını söyleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Yıllardır bakımsız kalarak kaderine terk edilen Karaburç’un aslına uygun olarak restore edilmesini istediklerini belirtti.

İzmit’in 3000 yıllık tarihini gün yüzüne çıkarılması ve ilçeni cazip turizm merkezi haline getirilmesi için çalıştıklarını belirten İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet; Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük, Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Doç Dr.Tuna Şare Ağatürk ile birlikte Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü Müzeler Daire Başkanı Bülent Gönültaş, Müzeler Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dilek Karakuzu ile görüştü.

Başkan Hürriyet: Nikomedia’nın arkeolojik potansiyelini ortaya çıkartmayı hedefliyoruz

Tarihi milattan önce 3000’lere dayanan ve her karış toprağından tarih fışkıran İzmit, tarihi dokusuyla turizme açılmaya hazırlanıyor. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Nikomedia’nın Antik Roma’ya eş değer arkeolojik potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını, bunun için Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile görüşerekKocaeli‘nin kültür turizmini arttırmak istediklerini söyledi..

Çukurbağ’dan Karaburç’a

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, “Yıllardır bakımsız kalarak kaderine terk edilen Karaburç’un aslına uygun olarak restore edilmesini, Çukurbağ arkeolojik kazı alanının genişletilerek toprak altında kalan kısmının ortaya çıkarılması gibi projelerimiz bulunuyor. Bunun için Kültür Bakanlığının bu konuda İzmit Belediyesine destek vermesi çok önemli. Bunun için Ankara ile sık sık görüşmelerimiz oluyor. İzmit’in tarihine sahip çıkmak, İzmit’e sahip çıkmaktır” dedi.

Binlerce yıllık geçmişiyle İzmit’in Körfez’e sıkışmış olmasını kabul edemeyeceğini dile getiren Başkan Hürriyet, “3000 yıllık tarihi geçmişe sahip olan ama sanayiyle Körfeze sıkışmış bir şehrin tarihine sahip çıkmamız gerekiyor. Her dönem kültür ve inançlarına saygı duyarak ‘Hoşgörü Kenti İzmit’i ortaya çıkarmak için Kültür Bakanlığı ile ortak projeleri hayata geçirmek için görüşmelerimiz devam ediyor. Çukurbağ kazı alanı, Paşa Suyu antik su kemerleri, Karaburç gibi pek çok tarihi alanı ayağa kaldırmak istiyoruz” ifadesini kullandı.


Benzer Haberler & Reklamlar