İzmir Arkeoloji Enstitüsü'nün kurulması için araştırma yapılıyor

İzmir Arkeoloji Enstitüsü'nün kurulması için araştırma yapılıyor

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Smyrna Antik Kenti'ndeki arkeolojik çalışmalar için ilçe belediye başkanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Turizm il Müdürlüğü ve İzmir Kalkınma Ajansı ile işbirliği oluşturmayı amaçlarken, İzmir’de arkeoloji enstitüsü kurulmasına yönelik araştırma yapılmasını istedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçenin ve İzmir’in tarihi merkezlerinden Smyrna Antik Kenti’ni gezdi.

Bayraklı Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Tanrıver’den alan hakkında bilgi alan Başkan Sandal; Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Turizm il Müdürlüğü ve İzmir Kalkınma Ajansı gibi kurumlarla iletişime geçip Smyrna için işbirliği çağrısı yapacaklarını belirtti.

Smyrna Antik Kenti için belediyede bir masa kurulması isteniyor

Smyrna Antik Kenti’nin tarihi dokusuna uygun şekilde canlandırılacağını dile getiren Başkan Sandal, “Kent tarihini korumak adına belediyede bir masa kurulması konusunu meclis gündemine alacağız. Bu konuda ayrıca bir dernek kurup kentteki STK ve odaların desteğini alacağız” dedi.

Yaklaşık 100 dönümlük alanda süren kazı çalışmalarının gelen ödeneklere göre şekillendiği Smyrna için Kültür Bakanlığı ile de temasa geçeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Sandal, hızla hareteke geçeceklerini belirtti.

Arkeoloji enstitüsü açılması için potansıiyel araştırması yapılacak

Öte yandan arkeolojik kazılarına katılanların önerileri arasında yer alan İzmir’de arkeoloji enstitüsü kurulması ile ilgili de araştırma yapılmasını isteyen Başkan Sandal, proje kapsamında yapılabilecek müzenin ilçenin turizm potansiyelini artıracağını ifade etti.

Milliyet


Benzer Haberler & Reklamlar