İstanbul'un denizcilik müzesi ihtiyacı masaya yatırılacak.

İstanbul'un denizcilik müzesi ihtiyacı masaya yatırılacak.

KÜDENFOR organizasyonu ile Rahmi Mustafa Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru Alt Salonu’nda 26 Eylül 2019 Perşembe, saat 14.00’da başlayacak panelde “İstanbul’un denizcilik müzesi ihtiyacı” masaya yatırılacak.

Panelde İstanbul gibi büyük bir metropolde büyük deniz müzesi bulunmasına karşın denizcilik tarihi ve kültürünü sergileyen bir müzenin varlığına ihtiyacın tartışılacağını belirten KÜDENFOR Kurucu Direktörü emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, konunun taraflarını mutlaka beklediklerini söyledi.

Panele Denizcilik Bankası T.A.O.’nun eski Genel Müdürü merhum Celalettin Erol’un oğlu Reşit Erol, Deniz Tarihçisi Ali Bozoğlu ve İLKFER Müzesi’nin kurucusu, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Vakfı (DEFAV) Yönetim Kurulu Başkanı Mühendis İlker Meşe konuşmacı olarak katılacaklar.

Panelin ardından Denizcilik Bankası T.A.O.’nun eski Genel Müdürü merhum Celalettin Erol’un oğlu Reşit Erol’un Rahmi M. Koç Müzesi’ne bağışladığı ve müzenin koleksiyonuna ait parçaların bir araya getirilmesi ile oluşturulan “Seyr-i Sefain İdaresi’nden Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne” sergisi gezilecek.

www.denizcilikdergisi.com


Benzer Haberler & Reklamlar