İstanbul'daki operasyonda 268 parça tarihi eser yakalandı

İstanbul'daki operasyonda 268 parça tarihi eser yakalandı

İstanbul'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Lidya dönemine ait 4500 yıllık 11 aslan boğa figürlü elektrum stater, Helenistik döneme ait 2200 yıllık kraliyet eşyaları ve Sultan Abdulmecit'in ilk Rum gazetesinin çıkarılması için hazırlattığı Grekçe mermer ferman dahil 268 parça tarihi eser yakalandı.

2 KİŞİ TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞINDAN TUTUKLANDI

İstanbul'da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 2'si tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, bir suç örgütünün çok sayıda tarihi eseri yurt dışına kaçıracağı istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Polisin yaptığı teknik ve fiziki takip ile istihbarat çalışmasının ardından şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Geçen hafta Bayrampaşa, Fatih, Kadıköy ve Kartal'da belirlenen adreslere gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alındı.

SULTAN ABDULMECİT'İN GREKÇE FERMANI DA ESERLER ARASINDAYDI

Adreslerde yapılan aramalarda, çeşitli dönemlere ait 268 parça tarihi eser ele geçirildi.

Tarihi eserler arasında Lidya dönemine ait 4 bin 500 yıllık 11 aslan boğa figürlü sikke, Helenistik döneme ait 2 bin 200 yıllık kraliyet ailesi gündelik eşyaları, yüzükler, kalkanlar, zırhlar ve Sultan Abdulmecid'in ilk Rum gazetesinin çıkarılması için hazırlattığı Grekçe fermanın da bulunduğu belirtildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si mahkemece tutuklandı, 4'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Halil Demir - AA


Benzer Haberler & Reklamlar