İstanbul Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu programı açıklandı

İstanbul Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu programı açıklandı

15-16 Mart tarihleri arasında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesinde gerçekleştirilecek IV. İstanbul Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu'nun programı belli oldu.

İstanbul'da Arkeoloji ve Sanat Tarihi alanlarındaki lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerini buluşturmayı hedefleyen IV. Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrencileri Sempozyumu bu yıl 15-16 Mart tarihleri arasında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesinde gerçekleştirilecek.

İlki 2012 yılından, ikincisi 2014 ve üçüncüsü 2018 yıllarında gerçekleşen, "Halet Çambel geleneği ve kültür mirasına sahip çıkıyoruz vurgusuyla gerçekleştirilen sempozyumda sunulacak bildiriler bu sene; İstanbul Araştırmaları ve Kent Arkeolojisi, Kültürel Mirasın Korunması ve Kentsel Dönüşüm,  Arkeolojik Kazı Bölgelerinde Sürdürülen Sosyal Projeler, Öneriler ve Koruma, Arkeologlar ve Sanat Tarihçilerinin Mesleki Açıdan Sorunları ve Çözüm Önerileri, Sanat, Müze, Kamusal Alan İlişkileri, Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bağlamında Cinsiyet Çalışmaları
Arkeoloji ve Sanat Medyasının Durumu konularını içeriyor.

Düzenleme ve Yürütme Kurulunda; Aze Fırat, Berfin Yıldız, Beril Alpaslan,  Beyza Nur Horasanlı, Deniz Can Sarıkaya, Duygu Çakıcı, Ege Arıcı, Gizem Mat, Gülçin Kalem, İrfan Türker Yiğit, İnci Ateşoğlu, Melisa Kozanoğlu, Melisa Yağmur Gezer, Muhammed Atakan Işık,  Karabey Uçurum,  Oya Aktaş,  Ömer Faruk Gönül, Pelin Altınçeki,  Sena Nur Oyuktaş, Tolga Değerlier, Yılmaz Yeniler, Yula Deniz Perksoy'un yer aldığı sempozyum 15 Mart Cuma günü saat 10.00'da Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaraş'ın açılış konuşması ile başlayacak ve 16 Mart Cumartesi günü saat 18.30'da yapılacak kapanış kokteyli ile sona erecek.

Sempozyumda bu yıl bildiri sunacak isimler ve bildiri konuları şu şekilde açıklandı.

***

***

İletişim adresleri:

semparkeosanat@gmail.com

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar