İsmet Paşa'nın hatırasını yaşatan Pembe Köşk, 26 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek

İsmet Paşa'nın hatırasını yaşatan Pembe Köşk, 26 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek

Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün evi Pembe Köşk, 26 Kasım'a kadar her gün 10.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Türkiye Cumhuriyeti , İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün evi olan ve senede iki defa ziyarete açılan Pembe Köşk  bu sene "Cumhuriyet'in 100. Yılında-İlk On Yılın Hikayesi" konulu fotoğraf, belge ve obje sergisine ev sahipliği yapıyor.

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in ilk 10 yılında doğan bir çocuk olarak Cumhuriyet'in 100. yılını gördüğü için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Bu bayram açtıkları sergide Cumhuriyet'in ilk 10 yılında yapılanları göstermek istediklerini belirten Toker, "Bu sene ilk defa Atatürk'ün yeni Türk harfleriyle İsmet İnönü'ye yazdığı mektup sergileniyor. Cumhuriyet'in ilk yıllarında yoktan var edilen fabrikalarda üretilen malzemelerin tahkimleri yer alıyor." diye konuştu.

Ziyaretçilerin ilgisinden ve kendisine sorular sormasından oldukça memnun olduğunu söyleyen Toker, "40 senedir anılarla, kıyafetlerle, objeleri gösteriyorum. Ziyaretçiler büyük heyecanla geliyor. Burada kendi geçmişlerini buluyorlar. Onlara Atatürk'ün ve babamın hikayelerini anlatıyorum. Gelenlerin ailelerinde de isimsiz kahramanlar var." dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar