Bulunan duvar ve tarihi eserlerin İpek Yolu güzergahında yer alan eski bir kente ait olduğu sanılıyor.
Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 2 bin yıllık kent gün yüzüne çıkarıldı.
Şinhua ajansının haberine göre, özerk bölgenin Lop Nur Çölü yakınlarında yapılan kazı çalışmalarında derinliği 2,7, yüksekliği 2,5 ve uzunluğu 300 metreyi bulan daire şeklinde duvarlar bulundu.
Kazılarda yan yana 7 mezarın yanı sıra bakır ayna ve kumaş parçalarına rastlandı. Bulunan duvar ve tarihi eserlerin İpek Yolu güzergahında yer alan eski bir kente ait olduğu sanılıyor.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi Arkeoloji Enstitüsü yetkililerinden Hu Şingcün, duvarların yıkıntıları arasında kırmızı söğüt dalı ve kamış parçaları bulunduğunu açıkladı.

Kazı sırasında çıkarılan parçalara karbon testi yapıldığını söyleyen Hu, testlere göre, duvarların inşasının MS 25-220 yıllarına dayandığını belirtti.

Hu, Lop Nur bölgesinin, o tarihlerde Loulan Krallığı’na ev sahipliği yaptığına işaret ederek duvarların söz konusu krallığa ait olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu sözlerine ekledi.
Fuat Kabakçı- AA


Mağara duvarlarının DNA'ları binlerce yıl korunabildiği anlaşıldı
İstanbul'un Tarihi Ağaçları Dijital Pasaportla Korunacak: Risklere Karşı MR'lı Önlem
Gökhöyük'te 5 bin yıl önce Yaşam Ağacı motifli dev küp neden ters bırakıldı?
Mandalya Körfezi’nde denize dalan çocuğun dikkati arkeolojik keşife yol açtı