İnşaat kazısında 66 milyon yıllık dinozor fosili bulundu

İnşaat kazısında 66 milyon yıllık dinozor fosili bulundu

ABD'nin Colorado eyaletinin Thornton bölgesinde, 66 milyon yıl öncesine ait dinozor kemikleri bulundu. Dinozorun yetişkin bir Triceratops olduğu belirlendi.

66 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen, Triceratops cinsi üç boynuzlu ve yeleli dinozor cinsinin iskeleti, kafatası dahil bütün olarak Amerika'nın Colorado eyaletinde bulundu.

Colorado eyaletinin Thornton bölgesinde bir inşaat çalışması sırasında tesadüfen bulunan dinozor iskeletini çıkarmak için bütün çalışmalar başladı.

Hem vücut kemiklerinin hem de kafatasının bir arada bulunmasının oldukça nadir görüldüğünü söyleyen arkeologlar şanslı olduklarını söyledi. İnşaat sırasında tesadüfen bulunan dinozor iskeleti bütün ülkeyi heyecanlandırdı.

"BÖLGEDE ACİL GÜVENLİK İLAN EDİLDİ

Thornton iletişim direktörü Todd Barnes, "dinozorun iskeletini komple çıkarmayı umuyoruz. Kayıp kemik olduğunu zannetmiyoruz" diye konuştu. Barnes, "bölgede acil güvenlik ilan edip, önlemleri arttırdık ve giriş-çıkışı kapattık" dedi. Kazı işlemleri bittikten sonra dinozorun kemikleri 66 milyon yıl sonra tekrar biraraya getirilecek.

National Geographic'in aktardığına göre Triceratops cinsi dinozorun 6 ton ağırlığında, 3 metre yüksekliğinde ve 9 metre uzunluğunda olduğu belirtiliyor.

Bu keşif Triceratops cinsi dinozorla ve yaşadığı dönemle ilgili aydınlanmamış bilgiler açısından umut verici.


Benzer Haberler & Reklamlar