II. Ramses'in 45 ve 90 yaşındaki yüzü 3 boyutlu modelleme ile böyle canlandırıldı

II. Ramses'in 45 ve 90 yaşındaki yüzü 3 boyutlu modelleme ile böyle canlandırıldı

Mısır'ın en ünlü firavunu 2. Ramses’in yüzünü yeniden oluşturmak için işbirliği yapan Mısırlı ve İngiliz bilim insanları, kafatasının 3 boyutlu bir modelini kullanarak firavunun ölüm anında nasıl göründüğünü ortaya çıkarmaya çalıştı.

Eski Mısır'ın en güçlü firavunu 2. Ramses’in yüzü, yeni bir bilimsel yöntem sayesinde 3 bin 200 yıl sonra yeniden canlandırıldı. 2. Ramses'in 45 yaşındaki ve 90 yaşındaki olası görüntüleri 3D teknoloji ile tasvir edildi.

Mısır ve İngiltere'den bilim insanları, 2. Ramses’in yüzünü yeniden oluşturmak için kafatasının 3 boyutlu bir modelini kullanarak firavunun ölüm anında nasıl göründüğünü ortaya çıkarmak için iş birliği yaptı.

Araştırmacılar, daha sonra yaşlanma sürecini tersine çevirerek, 2. Ramses’İn gücünün zirvesinde olduğu dönemdeki yüzünü ortaya çıkarmak için zamanı yarım yüzyıl geri aldı. Sonuç, gerçek kafatasının bilgisayarlı tomografi taramasına dayalı olarak firavunun ilk 'bilimsel yüz rekonstrüksiyonu' oldu.

Kafatasının 3 boyutlu modelini oluşturan Kahire Üniversitesi'nden Sahar Saleem, sonucun 'çok yakışıklı' bir hükümdarı ortaya çıkardığını söyledi.

Saleem, "Yeniden yapılandırılan yüz, 2. Ramses’in belirgin bir burun ve güçlü bir çeneye sahip çok yakışıklı bir Mısırlı olduğunu ortaya çıkardı" diye konuştu.
 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar