İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Saraçhane Arkeoparkı'nı Eylül'de açacağız

Rekonstrüksiyonla eski yerinde yeniden inşa edilen, haziresi ve bahçesinde bulunan 118 mezar restore edilen 6 asırlık Haydarhane Camisi'nin açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; Arkeopark olarak adlandırdığı Saraçhane Arkeoloji Parkı'nı bu ay içinde ziyarete açacaklarını söyledi.

Haydarhane Camisi'nin açılış törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane Arkeoloji Parkı ve Ayios Polyeuktos Kilisesi (Aziz Polyeuktos Kilisesi) arkeoloji kazılarının yapıldığı alana İBB Miras tarafından  inşa edilen ‘Arkeopark Ziyaretçi Merkezi’nin Eylül ayı içinde ziyarete açılacağını söyledi.

İmamoğlu,  "Biraz önce karşıda ‘Arkeopark’ diye hizmete hazırladığımız alanı gezdim. Ki orası da Eylül ayı içerisinde vatandaşlarımızın gezilmesine sunulacak. Hem arkeolojik kazı hem oradaki arkeolojik çalışmalarla ilgili bilgiyi de paylaşıyor olacağız. İstanbul'un bu değerlerini ortaya çıkarttıkça, İstanbul'un bence hakkını vermiş olacağız. Mirasını, hazinelerini korumuş olacağız ve geleceğe sunmuş olacağız. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar