Homeros Okumaları 2002 Yılı etkinliklerinde neler var?

Homeros Okumaları 2002 Yılı etkinliklerinde neler var?

21 yıldır ünlü yazar Haluk Şahin tarafından ünlü şair Cevat Çapan ve ünlü arkeolog Rüstem Aslan’ın danışmanlığında düzenlenenen etkinlik kapsamında bu sene Homeros kitapları sergisi de yer alacak.

Homeros’un anısına, 2002 yılında ünlü gazeteci yazar ve akademisyen Haluk Şahin tarafından başlatılan “Ozanın Günü ve Homeros Okumaları etkinliği, bu yıl 6-7 Ağustos 2022 Cumartesi-Pazar günlerinde Salhane’de edebiyat severleri ağırlayacak.

Bozcaada Belediyesi’nce desteklenen etkinliğe bu kez merkezi İzmir’de bulunan Homeros Araştırma Enstitüsü de destek veriyor. 

Bu yılki etkinliğin ana teması göçler. Efsaneye göre, Troya’nın düşmesinden sonra yüzlerce Troyalı, Prens Aenas’la birlikte Antandros (Altınoluk) üzerinden Kartaca ve İtalya’ya göç etmişti. Bu göç büyük Latin yazarı Vergilius’un Aenis adlı manzum epiğinin konusudur. Homeros da Odisea’da Troya göçlerinden söz eder.

Bu yıl Homeros Okuması’nda Homeros’un yanısıra Troyalılık kavramını vurgulayan Vergilius’tan da okuma yapılacak.

Homeros Kitap Sergisi Hakan Gürüney’in Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi’nde yer alacak. Sergi organizasyonunu Gürüney’le birlikte Homeros Araştırmalar Enstitüsü yapıyor.

Troya ve Homeros ile ilgili sunumların yapılacağı ilk buluşma 6 Ağustos Cumartesi Salhane’de 19:30’da başlayacak, Mustafa Köz’ün şiir okuması ile son bulacak.
7 Ağustos sabahı gün doğarken Arka Deniz’de yapılacak geleneksel okumada Homeros çevirmeni Sema Sandalcı ve tiyatro sanatçısı Atilla Alpar ile şair Nurduran Duman Homeros ve Vergilius’un metinlerine ses verecekler.

www.mistikalem.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar