Hititlerin başkentinden çıkan arkeolojik eserler Yapı Kredi Müzesi'de buluşturulacak

Hititlerin başkentinden çıkan arkeolojik eserler Yapı Kredi Müzesi'de buluşturulacak

Çorum'un Boğazkale ilçesindeki arkeoloji kazılarından çıkarılan ve su anda Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Alaca Höyük Müzesi, Çorum Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde sergilenen 235 arkeolojik ve etnografik eser, Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük sergisi kapsamında İstanbul'daki Yapı Kredi Müzesi’ne getirilerek kronolojik ve tematik bölümler altında sunulacak.

Yapı Kredi Müzesi, Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük sergisi'nde hazırlanıyor. Alaca Höyük kazılarında çıkarılan arkeolojik eserlerin önemli bir bölümünü geçici süreyle sergi için Yapı Kredi müzesine taşınıyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifiyle 1935 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk arkeoloğu Remzi Oğuz Arık ve etnolog Hâmit Zübeyr Koşay tarafından Çorum’da başlatılan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni uluslararası alanda temsil eden ilk bilimsel kazı unvanına sahip Alaca Höyük eserleri, bu sergide ilk defa bir arada sergilenecek.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın işbirliğiyle Cumhuriyet’in 100. yılına özel hazırlanan Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük sergisi, 13 Ekim 2023 – 10 Mart 2024 tarihleri arasında Yapı Kredi Müzesi’nde ücretsiz ziyaret edilebilecek.


Sergi kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Alaca Höyük Müzesi, Çorum Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nden 235 arkeolojik ve etnografik orijinal eser İstanbul Yapı Kredi Müzesi’ne getirilerek kronolojik ve tematik bölümler altında sunulacak. Türk Tarih Kurumu Arşivi’nden seçilen fotoğraflar ve Mahmut Akok tarafından yapılan orijinal çizimlerin bir kısmı ise ilk defa bu sergide görülebilecek.


Benzer Haberler & Reklamlar