HERITAGE İSTANBUL 2023 bu yıl 3 Mayıs'ta İstanbul Lütfi Kırdar'da başlıyor

HERITAGE İSTANBUL 2023 bu yıl 3 Mayıs'ta İstanbul Lütfi Kırdar'da başlıyor

7. HERITAGE İSTANBUL Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik ve Kütüphanecilik Teknolojileri Fuarında, Şubat ayında tüm ülkemizi derinden yaralayan deprem nedeniyle daha da anlamlı hale gelen, tarihi yapılar için önleyici koruma çalışmaları ve afet yönetimi gibi önemli konulara, alanında tanınmış ve uzman profesyonellerin katılımıyla detaylı olarak değinilecek olan konferans ve paneller gerçekleştirilecek

Avrupa’nın en büyük kültürel ve doğal miras fuarlarından biri olan HERITAGE İSTANBUL, koruma, restorasyon, arkeoloji, müzecilik ve kütüphanecilik sektörlerini 7nci kez İstanbul’da bir araya getirmeye hazırlanıyor.

‘Geçmişe Gelecek Sağla’ mottosuyla kültürel zenginliğimizi ve insanlığa miras kalan değerleri yaşatarak, bunların korunması ve sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasını ülke ve dünya gündemine taşımak amacıyla düzenlenen, kültürel miras paydaşlarının buluşma noktası HERITAGE İSTANBUL Fuar ve Konferansı, 03-05 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşecek.

7. HERITAGE İSTANBUL Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik ve Kütüphanecilik Teknolojileri Fuarında, Şubat ayında tüm ülkemizi derinden yaralayan deprem nedeniyle daha da anlamlı hale gelen, tarihi yapılar için önleyici koruma çalışmaları ve afet yönetimi gibi önemli konulara, alanında tanınmış ve uzman profesyonellerin katılımıyla detaylı olarak değinilecek olan konferans ve paneller gerçekleştirilecek.

HERITAGE İSTANBUL, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Müzeler ve Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve birçok yerel yönetim kurumu ile ARTCLOUD ana sponsorluğu ve özel sektörden önemli kuruluşların destekleri ile ülkemizdeki restorasyon, arkeoloji, müzecilik ve kütüphanecilik alanındaki gelişmelerin altını çizerek sektöründe kültür mirası alanında dünyanın sayılı etkinliklerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. HERITAGE İSTANBUL, dünya çapında tanınmış uluslararası kurum ve STK'ların yanı sıra başta İstanbul Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi Türkiye'nin önde gelen birçok üniversitesi ile iş birliği içindedir.

HERITAGE İSTANBUL fuarı, ülkemizde alanlarında uzman kuruluşların katılımıyla kültür mirası üzerine dünyada gelişen trendler ve teknolojileri tanıtmak, konferansları ise, sektörün önemli gelişmeleri ve oluşumlarını tartışmak için yola çıkıyor. Bilindiği üzere fuar ve konferanslar süresince, ülkemizin tarih ve sanat varlığının korunması, saklanması ve gelecek yıllara aktarılmasına yönelik çalışan kurum ve kuruluşlar ile sektörle ilgili aktörlerin ve tedarikçilerin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.
HERITAGE İSTANBUL 2023 uluslararası tanıtım faaliyetleri ile ülkemizin yanı sıra yurt dışından da katılımcı ve ziyaretçileri ağırlayacaktır.

Kültürel miras alanında Avrupa’nın en büyük markalarından biri olarak Cultural Heritage Platforms, HERITAGE ISTANBUL fuarına ek olarak, ayrıca HERITAGE MIDDLE EAST adı altında dünya kültür başkenti olmayı hedefleyen Abu Dhabi’de de 20-22 Kasım 2023 tarihinde kültürel miras sektörünü ikinci defa bir araya getirecektir. Ayrıca 2024 yılında HERITAGE TURQOUISE adı ile Taşkent Özbekistan’da da Orta Asya kültürel mirasına yönelik bir başka etkinliğe de imza atacaktır. Aynı zamanda, dünyadaki en prestijli platformlardan Avrupa Miras Fuarları (Herifairs) ağına dâhil olan HERITAGE İSTANBUL, Herifairs üyesi olarak, network ağı kapsamında katılımcılara yeni ufuklar açmaya ve uluslararası iş birliği fırsatları sunmaya devam etmektedir.

Ayrıntılı bilgi için:
www.expoheritage.com
 


Benzer Haberler & Reklamlar