Hatay'da eski faturalarla restorasyon yapılmış gibi gösterildi iddiası

Hatay'da eski faturalarla restorasyon yapılmış gibi gösterildi iddiası

6 Şubat depreminde büyük yıkıma uğrayan Hatay’ın tarihi sokaklarında depremden sonra eski tarihli faturalar kesilerek restorasyon yapılmış gibi gösterildiği öne süren, Avukat Serhat Küçükler, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Depremlerde yerle bir olan Hatay’a yönelik çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Avukat Serhat Küçükler’in iddiasına göre, depremlerin ardından eski tarihli faturalar düzenlenerek kentin tarihi sokaklarında 6 Şubat’tan önce restorasyon yapılmış gibi gösterildi. Küçükler, bir müteahhit ile Hatay Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da aralarında bulunduğu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Birgün gazetesinden Mustafa Bıldırcın'ın haberinde yer alan iddiaya göre; Hatay Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinden önce eski Antakya sokaklarına yönelik iki farklı ihale düzenledi. İhalelerden birincisinin kurul kararı ile koruma altına alınan sokaklardaki binaların, ikincisinin ise yine koruma altına alınan sokaklardaki yolların restorasyonuna yönelik olduğu ifade edildi. Eski Antakya bölgesindeki binaların bakım, onarım ve restorasyon işi ihale kapsamında tamamlansa da sokaklarda hiçbir işlem yapılmadığı öne sürüldü. Antakya’da yaşayan hemen herkesin şikâyete konu bölgeyi bildiğini ve hiçbir işlem yapılmadığını gözleriyle gördüğünü savunan Avukat Küçükler, “Ben de her gün o sokaklarda geziyor ve hiçbir işlem yapılmadığını görüyordum” dedi.

Küçükler'in bazı siyasetçi ve bazı belediye bürokratları tarafından organize edildiğini savunduğu yolsuzlukla ilgili iddiaları şöyle: “A.K. isimli şahsa ait şirketler, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve yetki alanındaki kültür varlıklarının restorasyon işlerini yapmış gibi gösterildi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde bulunan tedarikçilerden deprem öncesi döneme ait malzeme faturaları alındı. Faturalar ile diğer yapım maliyetleri belediyeye fatura edilerek belediye zarara uğratıldı. Zararın net miktarı, yapılacak soruşturma neticesinde ortaya çıkacaktır.”

Küçükler, iddiasının doğruluğunun Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca restorasyon işlemlerinin yapıldığı bölgede gerçekleştirilecek bir inceleme çalışmasıyla ortaya konulacağını ifade etti. Avukat Küçükler’in suç duyurusu dilekçesinde ise “Hatay Büyükşehir Belediye binasının ve kültür varlıklarının yıkılması nedeniyle dolandırıcılığın miktarını ve hızını artıran bu şahıslar, diğer kentlerdeki tedarikçilerden topladıkları faturaları Hatay Defne Ziraat Şubesi’nden hem kendi hem de karşı taraf adına açtıkları hesaplardan yatırıp çekmişlerdir. Şirketlerin hesap hareketlerinin incelenmesi gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Suç duyurusunda bulunduğu usulsüzlük iddiasıyla ilgili BirGün’e konuşan Serhat Küçükler, “Suç duyurusuna konu işi ilk duyduğumda, belediye kaynaklarının depremzedeler için kullanılması gerektiği yönünde ilgililere sözlü uyarıda bulundum. Bu işten dönmeleri gerektiğini belirttim. Ancak beyefendiler kendilerini dokunulmaz hissettikleri için uyarılarımı dikkate almadılar” diye konuştu. Küçükler, iddia ettiği usulsüz işlemleri, “enkaz altında kalan insanları soymak” olarak nitelendirdi.

Birgün


Benzer Haberler & Reklamlar