Harput Dünya Mirası Listesine girmek istiyor

Harput Dünya Mirası Listesine girmek istiyor

 Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesine alınması için yürütülen çalışmalar sürüyor.

ELAZIĞ:  Valilikten yapılan açıklamada, Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında hazırlanan başvuru dosyasının yakın zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulacağı bildirildi.

Turizm ve Tanıtma Platformu Derneği Genel Başkanı Fikret Yıldız, konuyla ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere Vali Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Yıldız'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Zorluoğlu şunları kaydetti: "Harput, binlerce yıllık medeniyet birikimi, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile turizm açısından çok büyük bir potansiyele sahiptir. Bir yerleşim beldesinin turizm açısından tanınırlığının artırılmasında ve turizm ağlarına eklenmesinde UNESCO listesinde yer almasının çok önemli. Harput'ta son yıllarda çok önemli restorasyon işleri gerçekleştirildi."

Harput'un UNESCO Dünya Mirası Listesine eklenmesi konusunda başlatılan çalışmaların son aşamaya geldiğini aktaran Yıldız, Harput'un Dünya Mirası Listesine girmesinin Harput'un tanıtımı, uluslararası bilinirliği ve turizm potansiyelinin artırılması açısından çok önemli olacağını belirtti.

Fikret Yıldız ziyaretin sonunda çalışmalara yaptığı katkılarından dolayı Vali Zorluoğlu'na bir teşekkür belgesi takdim etti.

AA Bestami Bodruk


Benzer Haberler & Reklamlar