Dünya Mirası Listesi'ne iki alanının daha eklenmesiyle Türkiye'deki miras alanı 21'e ulaştı. İşte tam liste olarak Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki eserleri ve bu listeye girmek için sırada bekleyen UNESCO Dünya Mirası Geçici…
Türkiye'nin Dünya Mirası Listesi'ndeki ilk seri kültürel varlıkları Anadolu'nun ahşap destekli 5 camisi oldu. Konya Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Eskişehir Sivrihisar Ulu Cami, Kastamonu Kasaba Köy Mahmut Bey Camii ile Ankara Ahi Şerefeddin (Arslanhane)…
Beyşehir Eşrefoğlu Camii de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi.
Frig Medeniyeti'nin başkentliğini yapmış Ankara'nın Polatlı ilçesindeki en önemli arkeolojik alanlarından Gordion Antik Kenti, UNESCO tarafından "Dünya Mirası" ilan edildi.
Gordion Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hazırlanıyor. UNESCO'nun bu yıl eylül ayında Riyad’da yapacağı toplantıda, Gordion Antik Kenti'nin 'UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması bekleniyor
Türkiye'de tarihi kültürel kimliğini koruyabilen şanslı bir kaç ilçeden bir olan Safranbolu, korumayı başardığı tarihi, sosyolojik ve kültürel değerleri ile turizmden hakkı olan payı her geçen yıl daha fazlası ile almaya…
Cezayir’in güneyindeki Batna şehrinde bulunan Roma antik kenti Timgad, 1765’te İngiliz arkeolog James Bruce tarafından keşfedilinceye kadar yüzlerce yıl çöl kumlarının altında gizli kaldı.
UNESCO Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Prof. Dr. Gülnur Aybet, Ankara'nın Polatlı ilçesindeki antik kentte incelemede bulundu.
Göbeklitepe'yi yaptığı çalışmalarla insanlık tarihine kazandıran Prof. Dr. Klaus Schmidt, vefatının 7. yılında anılıyor.
Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakları ile "açık hava müzesi" konumundaki 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesi, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girişinin 26. yılını kutluyor.